Ucraina desemnează Subway drept „sponsor internațional al războiului”

Ucraina desemnează Subway drept „sponsor internațional al războiului”
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2024

Lanțul american de fast-food Subway a fost adăugat pe lista ucraineană de „sponsori internaționali de război” pentru prezența sa continuă pe piața rusă, a anunțat Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (NACP), potriti Kyiv Independent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Lista „sponsorilor internaționali de război” este concepută ca „un instrument puternic de reputație” pentru a încuraja ieșirea afacerilor internaționale din Rusia și pentru a reduce capacitatea financiară a Moscovei de a-și continua războiul împotriva Ucrainei, explică NACP pe site-ul său.

ULTIMA ORĂ Carrefour a început discuții cu Pepsi și în România, după ce i-a scos produsele din mai multe țări CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Carrefour a început discuții cu Pepsi și în România, după ce i-a scos produsele din mai multe țări

Peste 500 de francize Subway continuă să funcționeze pe piața rusă, care plătesc „sute de mii de dolari în taxe către bugetul Federației Ruse”, a precizat NACP.

De la începutul invaziei la scară largă, în februarie 2022, compania nu a raportat nicio reducere a operațiunilor sale în Federația Rusă, scrie Hotnews.ro

Spre deosebire de alte lanțuri americane de fast-food, Subway nu a făcut niciun anunț de reducere sau de închidere a operațiunilor din Rusia și „nu au existat încercări din partea conducerii companiei de a condamna războiul din Rusia”, a precizat NACP.

Lanțul de fast-food MacDonald's, de exemplu, a suspendat temporar toate operațiunile din țară în luna martie și a anunțat în mai că restaurantele McDonald's din Rusia vor fi vândute.

În aceeași lună, Subway a aflat că băncile rusești au început să blocheze plata taxelor de redevență ale deținătorilor de franciză către sediul central al Subway din SUA, care a fost desemnată „țară neprietenoasă” de către guvernul rus.

Penurie fără precedent în Rusia. Oamenii se plâng că nu mai găsesc un aliment de bază în magazine CITEȘTE ȘI Penurie fără precedent în Rusia. Oamenii se plâng că nu mai găsesc un aliment de bază în magazine

O soluție a fost găsită cu ajutorul unei firme de avocatură din Rusia, care a stabilit că Subway poate colecta legal redevențele de la francizați prin intermediul unei companii holding.

Subway se alătură companiei producătoare de alcool Bacardi, gigantului alimentar multinațional Nestle și companiilor multinaționale Mars și PepsiCo pe lista „sponsorilor internaționali ai războiului”. În total, aproape 50 de companii sunt incluse în prezent pe listă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
subway