Ucraina impune sancțiuni fostului președinte Viktor Ianukovici și fostului premier Micola Azarov, blocându-le activele și proprietățile

Ucraina impune sancțiuni fostului președinte Viktor Ianukovici și fostului premier Micola Azarov, blocându-le activele și proprietățile
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2021

Ucraina a impus sancțiuni fostului președinte Viktor Ianukovici și fostului premier Micola Azarov, care includ blocarea activelor și proprietăților, interzicerea retragerii de bani din țară, precum și retragerea tuturor distincțiilor din partea statului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ambii foști demnitari au fugit în Rusia în 2014, în urma protestelor de stradă în care peste 100 de demonstrani au fost uciși la Kiev, în ciocnirile cu forțele de ordine, scrie News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Președintele Volodimir Zelenski a prezentat detalii despre sancțiuni într-o declarație la televiziune, confirmâmd un anunț făcut vineri de Oleksi Danilov, secretar al Consiliuluo pentru Securitate Națională și Apărare.

”Această decizie a Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare poate fi descrisă în două cuvinte - este logică și ciudată. Este logic ca Ucraina să ... introducă astfel de sancțiuni și este ciudat că acest lucru nu a fost făcut din 2014 ", a spus Zelenski.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Reprezentanții lui Ianukovici nu au răspuns la o cerere de comentarii.

În 2019, un tribunal ucrainean l-a condamnat în lipsă pe Ianukovici la 13 ani de închisoare pentru trădare.

Ianukovici a negat toate acuzațiile împotriva sa și a dat vina pe radicalii naționaliști înarmați pentru că au promovat violența în timpul protestellor care l-au determinat să fugă.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Azarov a plecat în Rusia la scurt timp după ce a demisionat în ianuarie 2014.

”Aceasta este persecuție politică, nemotivată, o represiune extrajudiciară obișnuită”, a spus un reprezentant al lui Azarov.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

O notificare a Interpol, emisă în 2015, la cererea autorităților ucrainene, a citat acuzații împotriva lui Azarov, care includ delapidare și deturnare de fonduri. Interpolul a anulat acea notificare în 2017, după ce Azarov a contestat-o ​​cu succes, potrivit unui document al Interpolului văzut de Reuters. Interpolul a declarat că nu comentează cazuri individuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor ianukovici
ucraina
micola azarov