Ucraina limitează consumul de energie ca urmare a distrugerii infrastructurilor sale

Ucraina limitează consumul de energie ca urmare a distrugerii infrastructurilor sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2022

Ucraina începe de joi să-și reducă consumul de energie pentru a face față distrugerii infrastructurii sale de către armata rusă pe măsură ce iarna se apropie, președintele Volodimir Zelenski cerând populației să se pregătească pentru "toate scenariile posibile".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe măsură ce bombardamentele au continuat în Ucraina, inclusiv în capitală, Kievul a acuzat Rusia că pregătește o "deportare în masă" a oamenilor din teritoriile recent anexate și că a recrutat cu forța cetățenii ucraineni în armata sa, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Florin Scarlat, CEO Net Communications Systems: Vom începe în forță 2023. Estimăm afaceri de aproape 1,5 milioane de euro în următorul an CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Florin Scarlat, CEO Net Communications Systems: Vom începe în forță 2023. Estimăm afaceri de aproape 1,5 milioane de euro în următorul an

În discursul său de miercuri seara, Zelenski a spus că forțele ucrainene au doborât 21 de drone iraniene miercuri, dintre care zece se îndreptau spre Kiev. "Din păcate, au existat și greve și alte pagube grave aduse infrastructurii", a deplâns el.

El le-a cerut ucrainenilor să-și limiteze consumul de energie electrică începând de joi, ora 07:00 (04:00 GMT). Un apel transmis de primarul din Kiev Vitali Kliciko, care le-a cerut alegătorilor săi să nu mai folosească cuptoarele cu microunde, aparatele de aer condiționat, ceainicele electrice sau încălzitoarele electrice între orele 7:00 a.m. și 11:00 p.m.

Președinția ucraineană a anunțat joi "restricții pentru furnizarea de energie electrică" în toată Ucraina și crearea de puncte mobile de alimentare cu energie electrică pentru infrastructură..

"Ne pregătim pentru toate scenariile posibile pe măsură ce se apropie iarna", a spus Zelenski. "Ne așteptăm ca teroarea rusă să fie îndreptată împotriva instalațiilor energetice până când, cu ajutorul partenerilor noștri, vom putea distruge 100% dintre rachete și drone”, a adăugat el.

Uniunea Europeană pregătește sancțiuni împotriva Iranului, acuzat că a furnizat Rusiei drone armate pentru a lovi Ucraina. Și, la ONU, Consiliul de Securitate s-a reunit timp de două ore cu ușile închise, miercuri, pe acest dosar.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
energie