Ucraina obține mult-așteptatul program de asistență de la FMI, în valoare de cinci miliarde de dolari

Ucraina obține mult-așteptatul program de asistență de la FMI, în valoare de cinci miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2020

Boardul Fondului Monetar Internațional a aprobat marți un program de asistență în valoare de cinci miliarde de dolari pentru Ucraina, iar prima tranșă, de 2,1 miliarde de dolari, va fi acordată imediat, a anunțat FMI, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Împrumutul este extrem de important deoarece va permite autorităților de la Kiev să gestioneze impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Fără acești bani, Ucraina riscă să intre în incapacitate de plată, scrie Agerpres.

WhatsApp a reparat problema care făcea ca numerele de telefon să apară în Google CITEȘTE ȘI WhatsApp a reparat problema care făcea ca numerele de telefon să apară în Google

Restul fondurilor vor fi acordate în urma celor patru revizuiri ale programului, pe parcursul celor 18 luni în care acesta se derulează. Programul se concentrează mai mult pe asigurarea stabilității decât pe adoptarea unor reforme structurale profunde, a informat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva.

Prin asigurarea fondurilor de la FMI, autoritățile de la Kiev speră să deblocheze finanțarea de la UE și de la alte instituții.

În acest an, economia Ucrainei ar urma să se contracte cu 5%, în trimestrul doi din 2020, declinul urmând să fie de 12%, a previzionat recent Guvernul de la Kiev. În schimb, Fondul Monetar Internațional previzionează un recul al PIB-ului Ucrainei de 8,2% în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
fmi