Ucraina susține că Rusia a lansat noi atacuri în est, dar fără succes

Ucraina susține că Rusia a lansat noi atacuri în est, dar fără succes
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2022

Statul Major General al Ucrainei a transmis sâmbătă că Rusia a lansat noi atacuri asupra regiunilor de est, dar fără succes pentru Moscova, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Luptele continuă", se arată într-un raport al Statul Major General.

Prima navă cu porumb ucrainean a plecat din Portul Constanța CITEȘTE ȘI Prima navă cu porumb ucrainean a plecat din Portul Constanța

Rusia continuă să trimită trupe în apropiere de orașul Izium din regiunea Harkov. Forțele ruse încearcă să avanseze în mai multe locuri, dar trupele ucrainene resping atacurile, se precizează în raport.

În regiunea Dnipropetrovsk, unități rusești au tras în ținte cu rachete și artilerie. Forțele armate ruse se regrupează parțial și își consolidează trupele, mai atrage atenția raportul.

Rusia pare să fi evitat vineri un default suveran istoric prin plata în ultimul moment a unor obligațiuni în dolari CITEȘTE ȘI Rusia pare să fi evitat vineri un default suveran istoric prin plata în ultimul moment a unor obligațiuni în dolari

În regiunile estice contestate Lugansk și Donețk, au fost respinse 14 atacuri. Forțele ucrainene susțin că au distrus 11 tancuri, nouă drone și șapte sisteme de artilerie.

O mare parte a luptelor s-au concentrat în regiunile estice Lugansk și Donețk, care sunt parțial controlate de separatiștii pro-ruși. Cu puțin timp înainte de invazie, președintele rus Vladimir Putin a recunoscut independența respectivelor regiuni.

Convingerea actuală este că Rusia își concentrează acum puterea pe revendicarea unor părți din sudul și estul Ucrainei, după eșecul ofensivei sale mai ample, comentează DPA.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina rusia
agresiune militara rusia ucraina
embargo arme rusia
comert cu arme rusia ucraina
sanctiuni rusia invazie ucraina