Ucrainenii anunță un nou punct de trecere a frontierei cu ​​România

Ucrainenii anunță un nou punct de trecere a frontierei cu ​​România
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Premierul ucrainean, Denis Șmihal, a anunțat, în ședința de guvern de marți, adoptarea unei ordonanțe care va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între Ucraina și România, anunță Agenția de presă Rador, care citează Agenția de presă ucraineană RBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După cum a menționat Șmihal, în momentul de față, una dintre prioritățile cheie ale Cabinetului de Miniștri al Ucrainei este economia națională, iar acest lucru include extinderea logisticii, a potențialului de export și a programelor de sprijin pentru afaceri.

One United Properties a cumpărat de la Immofinanz terenul pe care a funcționat fosta fabrică de autobuze Rocar și pe care vrea să facă 5.000 de apartamente CITEȘTE ȘI One United Properties a cumpărat de la Immofinanz terenul pe care a funcționat fosta fabrică de autobuze Rocar și pe care vrea să facă 5.000 de apartamente

„Ucraina și România construiesc un parteneriat extrem de profitabil și ne propunem să-l aprofundăm constant. Adoptăm o rezoluție care va permite deschiderea unui nou punct de trecere ucraineno-român: Bila Țerkva (Biserica Albă, Transcarpatia – n.r.) – Sighetu Marmației (Maramureș, n.r.)” – a afirmat premierul ucrainean. Denis Șmihal a mai adăugat că Ucraina intenționează să construiască nouă puncte de trecere a frontierei și să modernizeze alte 13. „Toate acestea vor oferi oportunități mai mari pentru exporturile ucrainene și vor accelera integrarea noastră sectorială în Uniunea Europeană” – a menționat Șmihal. RBC amintește că, anterior, vicepremierul și ministrul dezvoltării de la Kiev, Oleksandr Kubrakov, a anunțat că Ucraina intenționează să deschidă o serie de noi puncte de trecere a frontierei în cursul acestui an. Potrivit lui Kubrakov, aceste demersuri vor reduce povara pe segmentul ucraineano-polon al graniței. Noi puncte de trecere ar urma să fie deschise la granița cu Ungaria, Republica Moldova, România și Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
romania
granita