UE își duce planul la capăt după amenințări - a dat în judecată Ungaria

UE își duce planul la capăt după amenințări - a dat în judecată Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2021

Comisia Europeană a demarat procedura juridică împotriva Ungariei pentru Legea care interzice promovarea conținutului LGBTQ pentru minori și împotriva Poloniei pentru instituirea așa ziselor ”zone libere de persoane aparținând minorităților sexuale”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a amenințat anterior Ungaria cu lansarea unei proceduri de infringement, în cazul în care Budapesta nu revine asupra unei legi prin care este acuzată de discriminarea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor și transsexualilor (LGBT), care urmează să intre în vigoare la 8 iulie, relatează AFP.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Procedura de infringement constituie un proces care presupune atenționarea unui stat membru UE de către Comisia Europeană pentru încălcarea unei obligații și, ulterior, dacă părțile nu se înțeleg, acționarea statului respectiv în judecată la Curtea Europeană de Justiție.

”Dacă Ungaria nu își corectează tirul, Comisia își va folosi puterile care-i sunt conferite în calitate de gardian al tratatelor” europene, a amenințat șefa germană a CE în Parlamentul European (PE), scrie News.ro.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Ea a denunțat din nou drept o ”rușine” această lege care interzice difuzarea unor conținuturi despre homosexualitate în rândul minorilor.

Bruxellesul poate deschide o procedură de infringement cu privire la încălcarea dreptului european, care poate conduce la o sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și la sancțiuni financiare.

O scrisoare de avertisment urmează să fie trimisă în acest sens Budapestei la jumătatea lui iulie, declară surse europene.

Comisia a trimis la sfârșitul lui iunie o primă scrisoare autorităților ungare, în care își exprimă ”îngrijorări juridice” cu privire la acest text adoptat la 15 iunie, care a provocat indignarea unor lideri europeni.

Florin Andrei, Senior Economist la UniCredit Bank România, numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor CITEȘTE ȘI Florin Andrei, Senior Economist la UniCredit Bank România, numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor

”Să fim clari: vom face uz de aceste puteri, indiferent care este statul membreu (UE) care încalcă dreptul european”, a subliniat Ursula von der Leyen.

”De la începutul mandatului meu, noi am angajat aproximativ 40 de proceduri de infringement în apărarea statului de drept și altor valori europene consacrate de Articolul 2 al Tratatului” UE, a anunțat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
lgbt
ursula von der leyen