ULTIMA ORĂ Rusia a anunțat că își retrage trupele de la granița cu Ucraina

ULTIMA ORĂ Rusia a anunțat că își retrage trupele de la granița cu Ucraina
scris 22 apr 2021

Rusia a anunțat că își va retrage trupele din apropierea graniței cu Ucraina și Crimeea, considerând finalizate "exercițiile militare" pe care le-a desfășurat în zonă, relatează Euronews.

„Trupele și-au demonstrat abilitatea de a asigura o apărare de încredere a țării. Așadar am decis să închei inspectarea activităților din districtele militare din sud și vest din vecinătatea Ucrainei", a declarat ministrul rus al apărări Serghei Șoigu într-un comunicat de presă.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Acesta a precizat că trupele se vor întoarce la bazele lor până pe 1 mai, nefiind însă clar dacă ordinul vizează toate trupele masate de Rusia la granița sa cu Ucraina în ultima lună, potrivit Reuters.

Josep Borrell, diplomatul șef al Uniunii Europene a declarat luni că Rusia a transferat în jur de 100.000 de soldați în apropierea graniței sale sudice, scrie Hotnews.ro.

Joi dimineață, ministrul de Externe ucrainean a făcut apel la aliații occidentali să arate că sunt pregătiți să pedepsească Moscova cu noi sancțiuni, inclusiv cu excluderea Rusiei din sistemul global de plăți bancare SWIFT, pentru a descuraja Kremlinul să recurgă la și mai multe forțe militare.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Serviciul federal de securitate din Rusia a anunțat că a arestat joi, în Crimeea, un bărbat suspectat de trădare, ce ar fi furnizat Ucrainei informații secrete despre flota din Marea Neagră.

Președintele Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul să nu treacă peste „liniile roșii” ale Rusiei, spunând că Moscova va răspunde rapid și dur la orice provocări, astfel încât cei care le-au făcut își vor regreta acțiunile.

​Președintele ucrainean Volodimir Zelenski promulgase cu o zi în urmă o lege ce permite convocarea rezerviștilor pentru serviciul militar fără a decreta mobilizarea.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Kievul și Moscova se acuză reciproc de intensificarea ciocnirilor în Donbas, unde trupe ucrainene luptă cu separatiști sprijiniți de Rusia, într-un conflict despre care Ucraina afirmă că s-a soldat cu 14.000 de morți începând din 2014.

Ucraina, aliații săi occidentali și NATO au acuzat Rusia de masare 'provocatoare' de trupe la frontiera estică a Ucrainei și în Crimeea. La rândul său, Rusia a denunțat 'activitatea provocatoare' a Statelor Unite și NATO în regiunea Mării Negre.

În România, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca săptămâna viitoare, o ședință a CSAT pentru a se discuta despre această problemă.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
trupe