ULTIMA ORĂ VIDEO ISIS revendică atacul din Moscova, dar există dubii

ULTIMA ORĂ VIDEO ISIS revendică atacul din Moscova, dar există dubii
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2024

Gruparea jihadistă Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul comis într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, care, potrivit autorităților ruse, s-a soldat cu cel puțin 40 de morți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE - Peste 60 de persoane au fost ucise în atacul terorist de la Crocus City Hall, a anunțat Comitetul de Anchete al Federației Ruse, principala instituție de investigații a țării.

Numărul victimelor ar putea crește, avertizează Comitetul, citat de TASS.

Luptătorii Statului Islamic „au atacat o mare adunare (...) la periferia capitalei ruse Moscova", a revendicat organizația teroristă pe unul dintre conturile sale de Telegram, potrivit AFP.

Analiză - Putin își dorește un război în Balcani CITEȘTE ȘI Analiză - Putin își dorește un război în Balcani

După ce Statele Unite s-au retras complet din Afganistan, Rusia a devenit în zonă principalul inamic.

Totuși, potrivit NEXTA, declarația larg răspândită a ISIS cu privire la implicarea în atacul terorist de la Moscova se bazează pe un template învechit al grupului și poate fi falsă. Presa rusă, care a susținut anterior implicarea ISIS, respinge, de asemenea, aceste informații.

Mai mulți bărbați înarmați, îmbrăcați în uniforme de luptă, au dat buzna într-o mare sală de concerte din Moscova și au tras cu arme automate asupra mulțimii, ucigând și rănind un număr nespecificat de persoane, relatează presa rusă.

UPDATE Cel puțin 40 persoane au fost ucise și 100 rănite în incidentul armat.

 Informațiile de presă rusești au afirmat că atacatorii au folosit, de asemenea, explozibili, provocând un incendiu masiv la Crocus City Hall, o sală de concerte situată la periferia vestică a Moscovei. Un videoclip postat pe rețelele sociale arată coloane uriașe de fum negru ridicându-se deasupra clădirii, scrie The Guardian.

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a rămas fără electricitate și căldură după atacuri ruse CITEȘTE ȘI Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a rămas fără electricitate și căldură după atacuri ruse

Presa rusă a relatat că în zonă au fost trimise unități de poliție antirevoltă în timp ce oamenii erau evacuați, arată news.ro.

Agențiile de presă rusești și canalele Telegram anunță că sunt persoane ucise sau rănite.

SUA presează Raiffeisen să renunțe la o afacere controversată cu magnatul rus Oleg Deripaska CITEȘTE ȘI SUA presează Raiffeisen să renunțe la o afacere controversată cu magnatul rus Oleg Deripaska

Agenția RIA a anunțat "răniți" după "focuri de armă automată", citându-și corespondentul aflat la fața locului.

Focurile de armă au fost urmate de un incendiu. Unele surse au relatat că s-a auzit o explozie.

Atacul armat a avut loc vineri seară într-o sală de concerte de la periferia Moscovei.

Care este „formula rusă” pe care o cere Moscova pentru a pune capăt războiului din Ucraina și a stabili „un acord de pace” CITEȘTE ȘI Care este „formula rusă” pe care o cere Moscova pentru a pune capăt războiului din Ucraina și a stabili „un acord de pace”

Incidentul, a cărui natură exactă nu a fost încă clarificată, a avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte din nord-vestul capitalei ruse.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI ȘI AICI

Ucraina nu are absolut nicio legătură cu atacul armat care s-a soldat vineri cu zeci de morți și peste 100 de răniți la Moscova, a declarat un consilier al președinției ucrainene, Mihailo Podoliak, calificându-l drept un "act terorist", transmite France Presse.

''Să fie clar, Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu aceste evenimente", a declarat pe Telegram Podoliak, a cărui țară luptă de doi ani împotriva invaziei ruse.

Și Legiunea Libertatea Rusiei, un grup de luptători ruși anti-Kremlin cu baza în Ucraina, a negat orice implicare în atacul armat ucigaș de vineri asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei.

''Subliniem că Legiunea nu luptă împotriva civililor ruși", a declarat grupul, care pune atacul pe seama "regimului terorist al lui Putin".

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
atac