Un cadru FSB și un angajat Kaspersky Lab, condamnați la închisoare după ce au fost găsiți vinovați de înaltă trădare

Un cadru FSB și un angajat Kaspersky Lab, condamnați la închisoare după ce au fost găsiți vinovați de înaltă trădare
scris 27 feb 2019

Un reprezentant al serivciilor ruse de informații (FSB) și un angajat al gigantului în domeniul securității cibernetice Kaspersky Lab au fost condamnați la pedepse grele cu închisoarea, după ce au fost găsiți vinovați de înaltă trădare, relatează AFP.

Motivul exact al condamnării lor este necunoscut - cazul fiind clasat secret al Apărării -, însă, potrivit presei ruse ei au dezvăluit serviciilor speciale americane numele unor hackeri ruși implicați în piratarea Partidului Democrat în 2016, scrie News.ro

Serghei Mihalkov - care era la momentul arestării sale numărul doi la Centrul de Securitate Informatică în cadrul FSB - și Ruslan Stoianov - la acea vreme conducătorul serviciului de anchetă cu privire la infracțiunii cibernetice la Kaspersky Lab - au fost condamnați la 22 și, respectiv 14 ani de închisoare, în urma unui proces cu ușile închise, la Moscova, potrivit agențiilor ruse de știri.

Postul de televiziune Profit.ro - premiat ca Proiect TV al Anului de CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari CITEȘTE ȘI Postul de televiziune Profit.ro - premiat ca Proiect TV al Anului de CFA Society Romania, din cadrul prestigiosului CFA Institute, structură reprezentativă la nivel mondial a analiștilor financiari

Ei au fost acuzați de înaltă trădare din cauză că au transmis informații unui serviciu străin de informații, care nu a fost dezvăluit, din cauza clasării cazului drept secret al Apărării.

Avocatul unuia dintre cei doi declara pentru AFP, la arestarea lor, în februarie 2017, că acest caz are legături legat de Statele Unite.

Agenția rusă de știri Interfax, care citează o sursă apropiată dosarului, dă de asemenea asigurări că cei doi au transmis informații serviciilor americane de informații.

Soarta adjunctului lui Serghei Mihalkov la FSB, Dmitri Dokuceaiev, arestat și inculpat în același timp cu ei, în februarie 2017, era necunoscută.

viewscnt
Afla mai multe despre
kaspersky lab
fsb
inalta tradare