Rusia implementează internet de mare viteză în insulele revendicate de Japonia

Rusia implementează internet de mare viteză în insulele revendicate de Japonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2019

Rusia a implementat servicii de internet de mare viteză într-un lanț de insule care este revendicat și de Japonia, conform operatorului de telecomunicații de stat Rostelecom, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rostelecom a informat că au fost plasate cabluri de fibră optică cu o lungime de 815 kilometri între insula rusă Sakhalin și lanțul de insule revendicate de Japonia pentru a introduce internet de mare viteză în patru orașe și sate de pe insulele Iturup, Kunashir și Shikotan, scrie News.ro.

FOTO Lenovo lansează un smartphone cu ecran de 6,9 inch și o baterie pe măsură CITEȘTE ȘI FOTO Lenovo lansează un smartphone cu ecran de 6,9 inch și o baterie pe măsură

Proiectul, care arată că în ciuda discuțiilor cu Japonia, Rusia încă nu dorește să cedeze insulele, a costat 3,3 milioane de ruble (43 de milioane de euro), cea mai mare parte a banilor venind de la statul rus, conform Rostelecom.

Atât Rusia și Japonia revendică cele patru insule, cunoscute ca Teritoriile Nordice în Japonia și Kurilele de Sud în Rusia. Insulele au fost capturate de trupele sovietice spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Președintele rus Vladimir Putin a discutat în repetate rânduri cu premierul japonez Shinzo Abe pentru a rezolva disputa care a oprit Moscova și Tokyo din a semna un acord de pace după război.

De asemenea, gigantul energetic rus Gazprom plănuiește să construiască o centrală de gaz natural lichefiat pe insula Sakhalin pentru a furniza energie lanțului de insule.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
internet
japonia