Gazprom și-a majorat cota pe piața europeană a gazelor naturale

Gazprom și-a majorat cota pe piața europeană a gazelor naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2019

Grupul rus Gazprom a reușit să își majoreze cota pe piața de gaze naturale din Europa, până la 36,7% în 2018 de la 34,7% în 2017, a declarat marți Oleg Aksyutin, membru în Consiliul de Administrație al Gazprom, la o întâlnire cu investitorii organizată la Hong Kong, transmite Itar Tass.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ocupăm o poziție de lider pe piața europeană a gazelor naturale, după ce anul trecut am asigurat 36,7% din consum", a spus Oleg Aksyutin. Acesta a mai precizat că gigantul rus Gazprom ar putea să își majoreze producția cu 80 până la 115 miliarde metri cubi până în 2035, grație dezvoltării unor proiecte de extracție de gaze în noi regiuni, scrie Agerpres.

Olanda și Germania, principalele beneficiare ale introducerii monedei euro. Italienii și francezii au devenit mai săraci CITEȘTE ȘI Olanda și Germania, principalele beneficiare ale introducerii monedei euro. Italienii și francezii au devenit mai săraci

Directorul general de la Gazprom, Alexei Miller, a anunțat la finele anului trecut că în 2018 grupul și-a majorat producția de gaze naturale cu 5,4% până la 497,6 miliarde metri cubi în timp ce exporturile spre Europa și Turcia au crescut cu 4% până la 201,8 miliarde metri cubi.

Datele publicate în luna noiembrie 2018 arătau că Gazprom a exportat spre România o cantitate de 917 milioane metri cubi de gaze naturale, în primele nouă luni ale anului trecut, în creștere cu 32%.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze naturale