Ungaria a început producția de masă a automobilelor electrice

Ungaria a început producția de masă a automobilelor electrice
scris 22 oct 2021

ndustria auto din Ungaria a atins un nou punct de cotitură prin debutul producției de masă a primului automobil electric din această țară, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, transmite MTI.

Cu prilejul unui eveniment care a marcat debutul producției de serie a modelului electric Mercedes EQB SUV la fabrica de la Kecskemet, Szijjarto a subliniat că investiția de 50 de miliarde de forinți (1,4 miliarde de euro), susținută de un grant guvernamental de 15 miliarde de forinți, reprezintă primul pas dintr-un șir de "reforme revoluționare" în sectorul producției de automobile din Ungaria. Potrivit oficialului citat, grație acestei investiții uzina de la Kecskemet va putea păstra 4.400 de locuri de muncă și va crea alte câteva sute de noi locuri de muncă, scrie Agerpres.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

"Țările care câștigă competiția pentru investiții în electromobilitate vor câștiga viitorul", a spus Peter Szijjarto.

Automobilele Mercedes EQB SUV produse la fabrica de la Kecskemet vor fi exportate spre piețe din întreaga lume, inclusiv China, a informat la rândul său grupul auto german Daimler. Odată cu lansarea în producție a modelului EQB SUV, fabrica de la Kecskemet va produce toate tipurile de motoare. Producția va deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în 2022, astfel că pe termen lung această uzină va deveni un pilon important în rețeaua de producție a Mercedes.

Uzina Daimler de la Kecskemet, 100 de kilometri sud-est de Budapesta, a început producția comercială a modelului B class în luna martie 2012. În 2013, această uzină a început să producă și modelul CLA coupe iar din 2015 și modelul CLA Shooting Brake. Divizia din Ungaria a Mercedes-Benz asigură aproximativ 4.000 de locuri de muncă și se bazează pe 32 de furnizori locali.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
ungaria