Ungaria e ''considerabil mai liberă decât țările din Europa occidentală'', spune șeful de cabinet al premierului ungar

Ungaria e ''considerabil mai liberă decât țările din Europa occidentală'', spune șeful de cabinet al premierului ungar
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2023

Ungaria este "considerabil mai liberă decât țările din Europa occidentală", a declarat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, menționând ca "dovadă clară" în acest sens situația mass-media, relatează MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Responsabilul ungar a insistat că presa mainstream din Ungaria acoperă "valori foarte diferite, de la stânga extremă la dreapta radicală", scrie Agerpres.

SUA: FDIC transferă depozitele SVB într-o bancă-punte CITEȘTE ȘI SUA: FDIC transferă depozitele SVB într-o bancă-punte

Sunt prezente toate ideologiile și "toată lumea are ocazia de a participa la discuții pe teme de interes public", a explicat Gulyas în cadrul unei conferințe consacrate media.

Comparativ, în Europa occidentală, "presa care înainte își spunea conservatoare a renunțat acum la pozițiile sale în toate chestiunile importante", a remarcat responsabilul ungar.

În schimb, "libertatea presei în Ungaria nu poate fi pusă la îndoială, oricine poate să publice conform propriilor orientări și nimeni nu va fi stigmatizat pentru opinia sa", a afirmat acesta.

Potrivit lui Gulyas, "temele liberale de stânga amenință să devină exclusive" în secolul XXI, "iar cei care nu acceptă acest lucru pot fi excluși din politică". "Dar Europa centrală are o rezistență destul de puternică din acest punct de vedere (...). Ungaria nu a renunțat la obiectivul ca 'normalitatea' să continue să fie promovată", a adăugat șeful de cabinet al premierului ungar.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
gergely gulyas