Ungaria este singurul stat al Uniunii Europene care nu participă la noul contract pentru vaccinuri Pfizer/BioNTech

Ungaria este singurul stat al Uniunii Europene care nu participă la noul contract pentru vaccinuri Pfizer/BioNTech
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2021

Ungaria este singurul stat membru al Uniunii Europene care a decis să nu participe la noul contract semnat de blocul comunitar cu companiile Pfizer și BioNTech, prin care UE își rezervă alte 1,8 miliarde de doze de vaccin, a afirmat un purtător de cuvânt de la Bruxelles.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

'Ungaria s-a retras din acordul cu Pfizer', a declarat purtătorul de cuvânt, citat de Reuters.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

În același timp, la Budapesta, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a confirmat că Ungaria nu va participa la faza următoare a achiziției de vaccinuri, organizată de Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Ungaria a comandat deja mai mult de 10 milioane de vaccinuri occidentale, ce urmează a-i fi livrate până la finele lui 2022, a declarat Gergely Gulyas într-un briefing de presă, potrivit MTI.

Aceste vaccinuri vor fi suficiente chiar și dacă va fi nevoie de o a treia doză, a arătat el. 'În plus, există și vaccinuri estice la îndemână', a adăugat Gulyas.

El a mai spus că, odată ce 5 milioane de cetățeni au fost vaccinați, se așteaptă ca numărul de vaccinări să scadă considerabil, 'chiar mai mult decât după pragul de 4 milioane'. În total, 'ne putem aștepta la 5,5 milioane (de persoane vaccinate), 6 milioane dacă suntem optimiști', a estimat el.

Comisia Europeană a anunțat joi că a semnat cel de-al treilea contract cu BioNTech și Pfizer, prin care rezervă alte 1,8 miliarde de doze de vaccin în beneficiul statelor membre ale UE, în perioada cuprinsă între sfârșitul anului 2021 și 2023.

Precedentele două contracte prevăd livrarea către UE a 600 milioane de doze de vaccin

viewscnt
Afla mai multe despre
pfizer/biontech
vaccin