Ungaria: Femeile sub 30 de ani cu copii nu vor plăti impozit pe venit

Ungaria: Femeile sub 30 de ani cu copii nu vor plăti impozit pe venit
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2022

Femeile sub 30 de ani cu copii vor fi scutite de la plata impozitului pe venit începând cu anul viitor, a anunțat guvernul Ungariei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Extindem scutirea de la plata impozitului pe venit până la 30 de ani în cazul femeilor care au copii', a anunțat ministrul justiției, Judit Varga, în timpul ședinței de guvern.

CNN: Cinci concluzii care se pot trage de pe urma vizitei lui Volodimir Zelenski la Washington. De ce l-a invitat Biden și de ce a făcut liderul de la Kiev o călătorie riscantă în SUA CITEȘTE ȘI CNN: Cinci concluzii care se pot trage de pe urma vizitei lui Volodimir Zelenski la Washington. De ce l-a invitat Biden și de ce a făcut liderul de la Kiev o călătorie riscantă în SUA

De această măsură vor beneficia aproximativ 55.000 de femei, potrivit portalului economic Napi.hu, apropiat guvernului de la Budapesta.

Impozitul pe venit în Ungaria este în prezent de 15% și are o cotă unică, notează EFE.

Anul trecut, executivul ungar a anunțat că persoanele cu vârste sub 25 de ani sunt scutite de plata impozitului pe venit, scrie Agerpres.

În ultimii ani, guvernul de la Budapesta a introdus o serie de măsuri pentru a încuraja natalitatea, care rămâne la cote scăzute. Una dintre măsuri prevede ca femeile care au mai mult de patru copii să nu plătească impozit pe venit pe viață.

Populația Ungariei a scăzut cu peste 200.000 de persoane în ultimul deceniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
impozit