Ungaria începe să taxeze pasagerii curselor aeriene

Ungaria începe să taxeze pasagerii curselor aeriene
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2022

Companiile aeriene care zboară în Ungaria vor plăti de la începutul lunii iulie 2022 o taxă suplimentară care poate ajunge până la 25 de euro/pasager.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din 1 iulie 2022, toate companiile aeriene care operează zboruri în Ungaria vor fi obligate să achite o taxă suplimentară care ajunge până la 25 de euro/pasager, arată Boarding Pass.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Potrivit publicației Bank360, pentru pasagerii care zboară din Ungaria în Uniunea Europeană taxa va fi de 3.900 de forinți/pasager (aproximativ 9,95 euro).

Aceeași taxa va avea aceeași valoare și pentru pasagerii care zboară din Ungaria către destinații din Marea Britanie, Irlanda de Nord, precum și Albania, Andorra, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, San Marino, Elveția, Serbia și Ucraina.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Însă, pentru pasagerii care zboară din Ungaria în afara Uniunii Europene și a țărilor și teritoriilor enumerate anterior această taxă va fi de 9.750 de forinți/pasager (aproximativ 25 de euro).

Noua taxă va fi inclusă în biletele de avion și ulterior va fi colectată de la companiile aeriene de către companiile care asigură serviciile de manipulare la sol a zborurilor pe aeroporturile din Ungaria.

Pe lângă sectorul aviatic, Guvernul de la Budapesta a adoptat noi taxe și pentru companiile cu activități în sectoarele energetice, farmaceutice, bancare, de asigurări, de telecomunicații și de comerț.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
taxa