Ungaria va introduce certificate de imunitate

Ungaria va introduce certificate de imunitate
scris 11 feb 2021

Guvernul ungar a decis să introducă certificate de imunitate la coronavirus pentru persoanele care au fost vaccinate sau au trecut prin infecție, a anunțat joi șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI.

Certificatul le va fi emis persoanelor care au primit a doua doză de vaccin, documentul urmând să indice data administrării acesteia, a precizat Gergely Gulyas în briefingul de presă săptămânal, scrie Agerpres.

VIDEO Kalașnikov intenționează să lanseze \'\'o armă gadget\'\' dedicată hipsterilor CITEȘTE ȘI VIDEO Kalașnikov intenționează să lanseze ''o armă gadget'' dedicată hipsterilor

Pacienților care s-au recuperat de pe urma COVID-19 li se va emite un certificat cu data externării din spital sau a primului test PCR negativ după infectare, ori a celei de-a zecea zile după primul test PCR pozitiv, a adăugat Gulyas.

El a precizat că ambele tipuri de certificate vor fi gratuite.

O altă posibilitate este ca persoanele care au fost infectate să obțină un certificat pe baza rezultatelor de la un laborator autorizat, însă, în acest caz, pentru emiterea documentului va fi percepută o taxă, a menționat purtătorul de cuvânt al lui Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
certificate de imunitate