Uniunea Europeană va lansa un al 11-lea val de sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană va lansa un al 11-lea val de sancțiuni împotriva Rusiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2023

Uniunea Europeană va lansa un al 11-lea val de sancțiuni împotriva Rusiei și va încerca să combată eforturile de eludare a sancțiunilor economice introduse în urma invaziei acesteia în Ucraina, a declarat un înalt oficial al UE pentru CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Europa a lansat 10 pachete de sancțiuni. Vom avea un alt pachet”, a declarat Mairead McGuinness, comisarul UE pentru stabilitate financiară, servicii financiare și uniunea piețelor de capital, pentru CNBC, la reuniunea de primăvară a Fondului Monetar Internațional de la Washington, scrie News.ro

Austria încearcă să salveze industria auto a Rusiei CITEȘTE ȘI Austria încearcă să salveze industria auto a Rusiei

Țările UE au purtat discuții în ultimele săptămâni cu privire la elaborarea unei noi runde de sancțiuni împotriva Rusiei,  iar McGuinness a confirmat că un al 11-lea pachet de măsuri este pe cale să fie impus.

”Informația noastră este că sancțiunile funcționează și vom face mai mult, dar trebuie să ne uităm la implementarea completă. Rusia este lipsit[ atât de finanțare, cât și de tehnologiile pentru a-și reinventa mașina de război și au probleme pe câmpul de luptă. Trebuie să ne asigurăm că nu găsesc modalități de a evita sancțiunile noastre și subliniez în mod repetat că, cu cât sancțiunile noastre sunt mai profunde, cu atât sunt mai puternice, cu atât Rusia va căuta mai mult aceste modalități, indiferent dacă este vorba de alte țări sau de conturi bancare diferite”, a spus McGuinness.

McGuinness a arătat că, pe lângă alte sancțiuni împotriva Moscovei, Bruxelles-ul va încerca să se asigure că sancțiunile sunt implementate ”eficient”, astfel încât să devină mai greu pentru persoane și entități să le eludeze.

”Trebuie să ne asigurăm că nu găsesc modalități de a evita sancțiunile noastre. Spun în mod repetat că, cu cât sancțiunile noastre sunt mai profunde, cu atât sunt mai puternice”, a spus McGuinness.

Ea a adăugat: ”Nu subestimați eforturile pe care Rusia le va face împreună cu prietenii săi la nivel global pentru a ocoli sancțiunile noastre – afectează economia rusă, afectează mașina de război rusă”.

McGuinness a fost întrebată, de asemenea, dacă UE va încerca să sancționeze țările care ajută Rusia să evite sancțiunile cu noi legislații.

Departamentul pentru Trezorerie al SUA a publicat anul trecut o listă cu țările care ajută Rusia să eludeze sancțiunile, printre care Armenia, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

McGuinness a spus că blocul s-a concentrat în schimb pe vizarea persoanelor și entităților.

”Ne schimbăm legislația pentru a ne uita la persoanele care sunt implicate în intervenția pe sancțiuni. Cu siguranță, când vine vorba de persoane sau entități care încalcă legea, atunci am lua măsuri”, a spus McGuinness.”

Unele țări, printre care Estonia și Franța, au cerut UE să sancționeze oligarhii moldoveni și georgieni care se presupune că lucrează pentru a ajuta Rusia să destabilizaze Ucraina. McGuinness a spus că UE lucrează cu SUA, Regatul Unit, Canada și Japonia, printre alți aliați, pentru a se asigura că sancțiunile împotriva Rusiei sunt puse în aplicare în mod eficient și pentru a colecta informații despre încercările țării de a se sustrage de la sancțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
sanctiuni
rusia