Ursula von der Leyen vrea ca Putin să fie adus în fața justiției internaționale

Ursula von der Leyen vrea ca Putin să fie adus în fața justiției internaționale
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2022

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat pentru aducerea președintelui rus Vladimir Putin în fața justiției internaționale pentru crimele de război comise în Ucraina, conform unui interviu acordat Bild, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Putin trebuie să piardă acest război și să răspundă pentru acțiunile sale, este important pentru mine”, a declarat Ursula von der Leyen pentru postul de televiziune Bild.

VIDEO PROFIT LIVE Octavian Radu, co-fondator Smart Touch Technologies: Ne uităm să ne extindem către partea de vest a Europei, după care în SUA. Bugetul necesar pentru a ne extinde în Europa este de 1-1,5 milioane de euro CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Octavian Radu, co-fondator Smart Touch Technologies: Ne uităm să ne extindem către partea de vest a Europei, după care în SUA. Bugetul necesar pentru a ne extinde în Europa este de 1-1,5 milioane de euro

Nu există îndoială că în Ucraina s-au comis crime de război, de la izbucnirea ofensivei ruse de la sfârșitul lunii februarie, "de aceea susținem strângerea de probe pentru o procedură în fața Curții Penale Internaționale”, a adăugat șefa Comisiei Europene, care joi a fost în vizită la Kiev, scrie News.ro.

"Bazele sistemului nostru de drept internațional cer să urmărim astfel de crime și, la final, Putin este responsabil pentru ele”, a adăugat ea. Întrebată despre probabilitatea ca șeful statului rus să fie adus într-o zi în fața justiției internaționale, Von der Leyen a răspuns: "Cred că este posibil”.

În cursul zilei, în capitala Ucrainei, președintele Comisiei Europene a promis că UE va sprijini Ucraina "atâta timp” cât este nevoie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ursula von der leyen
vladimir putin