VIDEO Autoritățile italiene au confiscat un iaht care ar avea legătură cu Putin

VIDEO Autoritățile italiene au confiscat un iaht care ar avea legătură cu Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2022

Autoritățile italiene au confiscat iahtul Scheherazade care ar avea legătură cu președintele rus Vladimir Putin, scrie dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Poliția financiară a legat nava de 140 de metri lungime de cineva care are legături cu persoane din guvernul rus și altele de pe lista de sancțiuni a UE, a spus guvernul italian, scrie News.ro

Reportaj DW. Companiile occidentale părăsesc Rusia, iar tot mai mulți ruși sunt nevoiți să-și regândească viitorul. Peste 600.000 de locuri de muncă ar putea să dispară, dintre care 200.000 numai la Moscova CITEȘTE ȘI Reportaj DW. Companiile occidentale părăsesc Rusia, iar tot mai mulți ruși sunt nevoiți să-și regândească viitorul. Peste 600.000 de locuri de muncă ar putea să dispară, dintre care 200.000 numai la Moscova

Înscrisă în Insulele Cayman, nava a fost ancorată ultima dată în portul toscan Marina di Carrara.

Se pare că ministrul de Finanțe Daniele Franco a anticipat plecarea navei prin decizia sa de a o confisca.

The New York Times a scris că iahtul a fost lansat marți după mai multe zile staționat în doc. Membrii echipajului au fost văzuți grăbindu-se să încarce nava, iar iahtul a fost alimentat săptămâna precedentă.

Autoritățile italiene estimează că Scheherazada valorează în jur de 650 milioane de euro (687 de milioane de dolari).

Potrivit echipei lui Alxei Navalnîi, adversarul Kremlinului, care este închis în Rusia, vasul ar aparține lui Putin.

Compania de iahturi de lux The Italian Sea Group, care a lucrat ultima dată pe navă, a anunțat în urmă cu mai multe săptămâni că, potrivit documentelor, Putin nu este proprietarul.

Potrivit presei italiene, Eduard Khudainatov, fostul șef al companiei de stat ruse Rosneft, este înregistrat ca proprietar. Managerul este de asemenea citat drept proprietar al iahtului Amadea, care a fost confiscat marți în Fiji.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
iaht
italia