Cât îl costă pe Vladimir Putin războiul din Ucraina în fiecare zi

Cât îl costă pe Vladimir Putin războiul din Ucraina în fiecare zi
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2022

Rusia a cheltuit deja 34 miliarde de dolari pentru războiul din Ucraina, dar cel mai mult costă Kremlinul tehnica și echipamentele militare distruse de ucraineni, acestea cifrându-se la 230 milioane de dolari pe zi, potrivit calculelor făcute de analistul german Tomi Ahonen pentru Focus.de.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele rus Vladimir Putin duce cel mai scump război din istorie, apreciază analistul Tomi Ahonen, într-un material publicat de Focus.de.

Tranzacția prin care frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără 30% din Farmacia Tei și Bebe Tei, pe masa Concurenței CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără 30% din Farmacia Tei și Bebe Tei, pe masa Concurenței

În calculele sale, expertul citat a pornit de la faptul că în Ucraina s-ar afla circa 190.000 de militari ruși și 19.000 de echipamente și tehnică militară. Dar aceste cifre nu sunt exacte, pentru că în realitate s-ar putea ca numărul militarilor și cel al echipamentelor angajate să difere cu câteva sute, scrie Agerpres.

Suma uriașă cheltuită de Rusia pentru artilerie

Dacă vehiculele implicate trebuie să ofere locuri pentru fiecare soldat, potrivit logicii militare, în Ucraina ar putea să fi fost detașate: transportoare blindate - 7.600; tancuri - 5700; sisteme de artilerie - 3.800; alte vehicule implicate în operațiuni (antiaeriene, de comandament sau de reparații) - 1.900.

Cele mai scumpe sunt muniția de artilerie și rachetele, susține Tomi Ahonen. Pentru artilerie, Rusia cheltuiește maxim 475 milioane de dolari pe zi.

Conform estimărilor lui Tomi Ahonen, combustibilul îl costă pe Putin aproximativ 15 milioane de dolari în fiecare zi. Separat, specialistul arată că pierderile de tehnică militară de către Federația Rusă costă Moscova 230 de milioane de dolari pe zi.

Vladimir Putin nu se aștepta la cheltuieli atât de mari

„Putin trebuie să bage mâna mult mai adânc în buzunar când vine vorba de echipamente pierdute. Numai crucișătorul Moskva a costat 750 de milioane de dolari. În total, în timpul războiului din Ucraina, se estimează că Rusia a pierdut echipamente și vehicule militare în valoare de 10 miliarde de dolari. Dar costurile reale sunt și mai mari”, afirmă expertul german.

Totodată, el a adăugat că Putin nu a planificat astfel de cheltuieli colosale, sperând să preia puterea la Kiev în trei zile, pentru această ofensivă fiind alocate din buget 333,6 milioane de dolari pe zi, indică Tomi Ahonen, fără să specifice de unde provine această cifră.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
razboi
putin