VIDEO Criza de la frontiera dintre Polonia și Belarus se agravează. Ciocniri emigranți-grăniceri. Unii localnici polonezi îi ajută pe migranți cu mâncare, apă și haine călduroase

VIDEO Criza de la frontiera dintre Polonia și Belarus se agravează. Ciocniri emigranți-grăniceri. Unii localnici polonezi îi ajută pe migranți cu mâncare, apă și haine călduroase
scris 16 nov 2021

Situația de la frontiera Polonia-Belarus se agravează. Sunt tot mai multe tentative ale miilor de migranți din Belarus de a trece pe teritoriul polonez. Sunt migranți din Yemen, Irak și Siria, care speră ca, din Belarus să ajungă în Polonia și apoi în Uniunea Europeană. Cu câteva mii de dolari își cumpără vize de la ambasadele Belarusului din Orientul Mijlociu.

Au existat și momente de ciocniri între grăniceri și emigranți.

Cu trunchiuri de copac și scări de lemn, migranții continuă să forțeze granița pentru a trece din Belarus în Polonia. Sunt mii de migranți veniți cu speranța că vor trece în Polonia și de acolo în alte țări din Uniunea Europeană. Ținta e Germania, arată TVR.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Migrant din Irak: "A fost ușor. Mi-am luat viza de Belarus în Irak. Am plătit două mii de dolari de persoană."

Grupuri mari de migranți - sute de persoane - se adună continuu în localitățile de la frontiera Belarus-Polonia. Sârma ghimpată și gardurile puse de grănicerii polonezi nu par să-i descurajeze.

Unii localnici polonezi, din așezările de la frontieră, se organizează pentru a-i ajuta pe migranții care reușesc să treacă. Sunt gospodării care noaptea țin aprins un bec verde - semn că refugiații pot găsi acolo mâncare, apă și haine călduroase.

Frontiera Polonia Belarus are 200 de kilometri. E o zonă extrem de ostilă, cu păduri și mlaștini. Până acum, cel puțin opt migranți au murit de frig și epuizare.

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au convenit luni asupra aplicării unor noi sancțiuni împotriva Belarusului, în contextul crizei migrației. Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat că vor fi vizate liniile aeriene și agențiile de turism implicate în "forțarea ilegală a migranților".

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

O anchetă a Reuters arăta recent că agenții de turism din Orientul Mijlociu colaborează cu operatori din Belarus și au asigurat în ultimele luni vize turistice pentru mii de persoane.

Comisia Europeană a anunțat că analizează posibilitatea de a sancționa și alte linii aeriene, în afara Belavia, compania națională belarusă, căreia i-a fost deja interzis survolul teritoriului UE și accesul pe aeroporturile europene. Conform ministrului german de externe, Heiko Maas, Turkish Airlines nu s-a implicat.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
belarus
migranti