VIDEO Fostul președinte al Republicii Moldova, reținut. Cumnatul, prins când...mânca un document

VIDEO Fostul președinte al Republicii Moldova, reținut. Cumnatul, prins când...mânca un document

Inquam Photos / Adel Al-Haddad

scris 24 mai 2022

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reținut marți pentru 72 de ore după ce la locuința sa, dar și la sediul unei asociații conduse de acesta, au avut loc percheziții într-un dosar de trădare și îmbogățire ilicită, cunoscut sub denumirea "Dosarul Sacoșa", deschis după apariția unor imagini în care fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc i-a dat lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani destinați achitării salariilor angajaților Partidului Socialiștilor, relatează Deschide.md.

Potrivit procurorului responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul PG, Mariana Cherpec, perchezitii au loc inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, "în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.1812 ( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de Patrie) și art.3302 (îmbogățire ilicită)", relatează sursa citată, preluată de news.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Perchezițiile au loc și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este Igor Dodon, iar co-fondator este organizația „Delovaia Rossia”, care îi are printre lideri pe Igor Ceaika, fiul fostului procuror general din Rusia, Iuri Ceaika,

Cumnatul lui Igor Dodon a fost reținut și el, marți, alături de fostul președinte al Republicii Moldova, într-un dosar de trădare și îmbogățire ilicită, denumit de presa de la Chișinău „Dosarul Sacoșa”. Cumnatul lui Dodon a fost prins de anchetatori chiar în timp ce ar fi încercat să mănânce un document probă în dosar, scrie Jurnal.md.

Anchetatorii au făcut percheziții la vila lui Igor Dodon, dar și la alte proprietăți deținute de fostul președinte direct sau prin interpuși. Jurnal.md scrie că anchetatorii l-au prins pe cumnatul lui Igor Dodon în timp ce mânca un document care atesta că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova, arată Hotnews.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

„Dosarul Sacoșa” a fost deschis de procurorii de la Chișinău după apariția unor imagini în care fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc i-a dat lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani destinați achitării salariilor angajaților Partidului Socialiștilor.

Potrivit procurorului Mariana Cherpec de la Procuratura Generală a Republicii Moldova, dosarul vizează infracțiunile de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Dodon a fost președinte al Republicii Moldova între 2016 și 2020 după ce a câștigat alegerile prezidențiale din noiembrie 2016 într-un scrutin marcat de mari probleme de vot în diaspora.

Igor Dodon s-a facut cunoscut în special prin mesajul său puternic pro-rus, el susținând departarea de UE, denunțarea acordului de asociere cu UE și aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

VIDEO TVR

viewscnt
Afla mai multe despre
moldva
dodon