VIDEO Prigojin îl provoacă pe Zelenski la un duel aerian: Hai să ne batem pe cer!

VIDEO Prigojin îl provoacă pe Zelenski la un duel aerian: Hai să ne batem pe cer!
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2023

Evgheni Prigojin, șeful grupului rus de mercenari Wagner, l-a provocat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la o luptă directă pentru Bahmut, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prigojin, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a publicat o înregistrare video în care apare în cabina de pilotaj a unui avion militar și spune: "Volodimir Oleksandrovici (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bahmut. Mâine, voi pilota un MiG-29. Dacă dorești, hai să ne întâlnim pe cer! Dacă învingeți, luați Artemovsk (Bahmut). Dacă nu, avansăm până la Nipru".

Tranzacție - Fondul de investiții al antreprenorilor Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu cumpără 20% din berea Zăganu CITEȘTE ȘI Tranzacție - Fondul de investiții al antreprenorilor Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu cumpără 20% din berea Zăganu

Scurta înregistrare video a fost publicată de serviciul de presă al lui Prigojin, care a precizat că a fost filmată la bordul unui avion de bombardament Su-24 operat de Wagner, scrie News.ro

Prigojin apare echipat cu o cască și o mască de pilot, în timp ce prin fereastră se poate vedea un peisaj nocturn în timp ce aeronava aterizează.

Videoclipul a fost difuzat în ziua în care parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluție ce califică grupul Wagner, ai cărui mercenari luptă pe front alături de armata rusă, drept organizație teroristă. "Ne pregătim să distrugem Wagner ca o componentă a terorismului internațional", a declarat șeful administrației prezidențiale ucrainene, Andrii Iermak, pe Telegram.

Parlamentarii ucraineni "au adoptat, de asemenea, o cerere adresată organizațiilor internaționale și parlamentelor privind recunoașterea companiei militare private rusești drept organizație teroristă", a precizat David Arahamia, șeful grupului parlamentar al partidului prezidențial, Servitorul Poporului.

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
prigojin