VIDEO Putin face glume pe seama ploșnițelor în mari orașe europene

VIDEO Putin face glume pe seama ploșnițelor în mari orașe europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2023

Președintele rus Vladimir Putin face glume pe seama ploșnițelor în mari orașe europene, în contextul în care Rusia este afectată de sancțiuni impuse Moscovei de către Occident din cauza Războiului din Ucraina, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rusia, în care este interzis importul de produse europene, are astfel o șansă mai mică să ia ploșnițe, își exprimă mulțumirea președintele rus Vladimir Putin, într-o reuniune pe tema situației economice, arată news.ro.

FOTO \ CITEȘTE ȘI FOTO "Ia uite ce a venit azi prin poștă!" Viktor Orban pozează cu o șapcă de la Trump

El i-a ironizat pe aliații Ucrainei în timp ce cerea Guvernului și Băncii centrale ruse să ia măsuri împotriva inflației.

Presiunile exercitate de către sancțiunile impuse de către Occident urmează să crească, a avertizat el, iar Guvernul este necesar să se pregătească în acest sens, a cerut el.

”Fantasmele partenerilor noștri frizează de-acum absurdul, prin interdicția de a importa în Rusia șurublenițe, ace etc.”, a declarat Putin.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

”Cu cât vom avea mai puține vechituri, cu atât mai bine. Asta scade șansele să ne fie exportate ploșnițe de către megalopolisurile europene”, a adăugat el, o aluzie la temeri în mai multe țări europene cu privire la o răspândire a acestor insecte.

VIDEO Washingtonul se declară \ CITEȘTE ȘI VIDEO Washingtonul se declară "îngrijorat" de relația Ungariei cu Rusia

”Atrag încă o dată atenția Guvernului și Băncii Rusiei asupra importanței unei acțiuni coordonate eficiente în vederea reducerii inflație”, a declarat apoi șeful statului rus, în cursul acestei reuniuni televizate.

”Asta are un impact direct asupra bunăstării familiilor ruse și concetățenilor noștri”, a subliniat el.

Banca centrală a Rusiei a crescut vineri dobânda directoare de la 13% la 15%, a patra creștere consecutivă în puțin peste trei luni, cu scopul de a încerca să contracareze inflația și slăbirea rublei.

”Bugetul (din 2024) este un factor important în deciaia noastră”, recunoștea atunci guvernatoarea Băncii centrale ruse Elvira Nabiulina, în contextul în care prevederea unei creșteri a cheltuielilor urmează să antreneze o creștere a prețurilor.

VIDEO Imagini rare - Putin a mers cu „valiza nucleară” în China CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini rare - Putin a mers cu „valiza nucleară” în China

Deputații ruși au adoptat joi o creștere foarte puternică a cheltuielilor militare federale în 2024 - cu 68% în decurs de un an.

Războiul din Ucraina afectează grav finanțele și economia rusești.

Din cauza sancțiunilor, slăbirea rublei a fost dublată, în ultimele luni de a o reluare a inflației care alimentează temeri ale multor ruși cu privire la puterea de cumpărare.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
plosnite