750 de români și-au cumpărat case în Ungaria anul trecut

750 de români și-au cumpărat case în Ungaria anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2023

Cetățenii străini au cumpărat anul trecut aproximativ 8.000 de locuințe în Ungaria, depășind precedentul record de 7.300 de locuințe cumpărate în anul 2018, informează agenția de presă MTI citând date furnizate de Institutul central de statistică (KSH).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Germanii au fost de departe cel mai mare grup de cumpărători străini, achiziționând 2.127 de locuințe în Ungaria. Aproape jumătate dintre cumpărătorii germani au achiziționat o locuință în județele Somogy sau Zala, ambele de la granița de vest a Ungariei. În medie, un cumpărător german a plătit 29,1 milioane de forinți pentru locuința sa din Ungaria, scrie Agerpres.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: Șmecheria se încheie începând de azi! Este inacceptabil ca unii funcționari ai MIPE să dea consultanță în privat CITEȘTE ȘI Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: Șmecheria se încheie începând de azi! Este inacceptabil ca unii funcționari ai MIPE să dea consultanță în privat

Pe locul al doilea se situează slovacii, care anul trecut au cumpărat 1.042 de locuințe în Ungaria. În cele mai multe cazuri slovacii au cumpărat locuințe în județele de la granița Ungariei cu Slovacia (Borsod-Abaúj-Zemplén și Gyor-Moson-Sopron) și au plătit în medie suma de 27,9 milioane de forinți. În plus, aproape două treimi din cumpărătorii de case slovaci sunt în vârstă de cel puțin 65 de ani.

Cetățenii chinezi, care în urmă cu un an erau pe locul al doilea în topul celor mai mari cumpărători străini de locuințe în Ungaria, au cumpărat în 2022 un număr de 814 proprietăți rezidențiale, dintre care 94% în capitala Budapesta. Însă cumpărătorii chinezi au plătit, în medie, 63,3 milioane de forinți pentru locuințele pe care le-au achiziționat.

Pe locul patru se situează românii, care anul trecut au cumpărat 750 de locuințe în Ungaria, urmați de britanici cu 690 de locuințe și austrieci cu 462 de locuințe cumpărate în Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
case