VIDEO Putin îl propune din nou pe Medvedev premier

VIDEO Putin îl propune din nou pe Medvedev premier
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2018

Președintele rus Vladimir Putin l-a propus luni, din nou, în funcția de premier pe Dmitri Medvedev, după ce a depus jurământul în al patrulea mandat la președinția Rusiei, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Președintele Federației ruse a supus candidatura lui Dmitri Medvedev Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), pentru a-i obține acordul”, a anunțat Kremlinul într-un comunicat.

Duma urmează să accepte candidatura lui Medvedev marți, într-o ședință de la ora 12.00 GMT (15.00, ora României), scrie News.ro.

Wizz Air va opera, din 14 iulie, pe ruta Sibiu – Tel Aviv, două curse săptămânale, aceasta fiind prima destinație din afara Europei disponibilă de la SIbiu CITEȘTE ȘI Wizz Air va opera, din 14 iulie, pe ruta Sibiu – Tel Aviv, două curse săptămânale, aceasta fiind prima destinație din afara Europei disponibilă de la SIbiu

Președinte al Rusiei din 2008 în 2012, după ce a fost prim-vicepreședinte, Medvedev a ocupat ulteior postul de premier, din 2012 în 2018.

Medvedev, în vârstă de 52 de ani, jurist de formare, a ocupat în ultimul său mandat un loc tot mai marginal - limitat la chestiuni tehnice.

Nepopular și absent, el a fost acuzat de corupție de către principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care a mobilizat mii de manifestanți împotriva sa.

Medvedev nu a fost însă dezavuat niciodată de către mentorul său, Vladimir Putin, căruia îi este loial în mod inflexibil.

Luni, președintele rus a depus jurământul în al patrulea mandat la președinția țării - până în 2024 -, după ce s-a aflat timp de 18 ani la condicerea Rusiei ca șef de stat sau de guvern.

Reales în martie cu 76,7% din voturile exprimate - cel mai mare scor de când se află la putere -, Putin s-a impus mai mult ca niciodată drept cel mai puternic om din Rusia, pe care a repus-o în primul rând pe scena internaționakă, cu prețul unor tensiuni tot mai puternice cu Occidentul.

”Consider drept datoria mea și sensul vieții mele să fac tot ceea ce pot pentru Rusia, pentru prezentul și pentru viitorul ei”, a declarat el după ce a depus jurământul, cu mâna pe Constituție, într-o ceremonie solemnă la Marele Palat Kremlin, în prezența președinților celor două Camere ale Parlamentului rus și Curții Constituționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
dmitri medvedev
rusia