VIDEO Siberia, cea mai rece regiune din lume, în flăcări

VIDEO Siberia, cea mai rece regiune din lume, în flăcări
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2021

Parcul Natural Stâlpii Lenei, un sit al Patrimoniului Mondial, aflat în Siberia, renumit pentru peisajul unic și pentru flora și fauna curată este devastat de incendii. Incendiile de permafrost devastează Yakutia – sau Republica Sakha, cea mai mare și mai rece entitate a Federației Ruse, scrie The Siberian Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sunt peste 300 de incendii separate, care acoperă acum 12.140 de kilometri pătrați, însă se încearcă stingerea incendiilor pe o suprafață mică, deoarece se consideră că doar aici așezările umane se află în pericol, arată G4Media.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

În zonele incendiate din Yakutia, avioane Antonov-26 provoacă ploi artificiale, folosind tehnologia dezvoltată în epoca sovietică, scrie The Siberian Times. Peste nori este împrăștiat un cocktail chimic cu iodură de argint cu care se încearcă să se schimbe vremea. Sunt implicate în stingerea incendiilor de aici peste 2.700 de persoane.

Mulți localnici fac lobby pe lângă politicieni locali, dar și la personalități de show-biz de talie mondială pentru a atrage atenția asupra situației. O activistă locală, Roza Dyachkovskaya, chiar a luat legătura cu actorul Leonardă DiCaprio. ”Siberia moare. Toți locuitorii de aici vă cer ajutorul”, ia transmis ea actorului. DiCaprio i-a răspuns, promițând că va vorbi cu echipa sa pentru a vedea cum poate ajuta.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

În ultimii ani, în Siberia au avut loc numeroase incendii de vegetație, iar experții dau vina pe verile neobișnuit de uscate și pe temperaturile caniculare. Rusia a înregistrat în ultimii ani mai multe recorduri de căldură, în iunie 2020, s-a raportat dincolo de cercul arctic 38 de grade Celsius. Această temperatură înregistrată la Verhoiansk este cea mai mare valoare înregistrată vreodată de la începutul măsurătorilor meteorologice rusești în acea regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
siberia
incendiu
rusia