VIDEO Televiziunea publică din Slovenia, luată cu asalt de antivacciniști

VIDEO Televiziunea publică din Slovenia, luată cu asalt de antivacciniști
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2021

Un grup de activiști împotriva vaccinurilor și de persoane care neagă existența coronavirusului a pătruns vineri seară cu forța în clădirea care adăpostește postul de televiziune publică din Slovenia, RTVS, și au cerut ca opiniile lor să fie difuzate la televiziune, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Poliția a pus capăt rapid incidentului și a arestat 20 de intruși care reușiseră să pătrundă în studioul de știri al postului de televiziune, a relatat sâmbătă agenția de presă slovenă STA, arată Agerpres.

Bulgaria impune noi restricții. \'\'Nu este loc de panică. Situația este însă gravă.\ CITEȘTE ȘI Bulgaria impune noi restricții. ''Nu este loc de panică. Situația este însă gravă."

"Acesta este un atac inacceptabil asupra presei, jurnalismului și democrației", a declarat editorul programelor de știri de la postul RTVS, Manica Janezic Ambrozic.

Asociația jurnaliștilor din Slovenia, DNS, a atras atenția că incidentul este doar "vârful aisbergului" într-o "campanie de ură" la adresa presei alimentată de guvernul premierului conservator Janez Jansa.

Directorul televiziunii publice Andrej Grah Whatmough a anunțat sporirea măsurilor de securitate.

FOTO Turcia își construiește propria versiune a Pentagonului CITEȘTE ȘI FOTO Turcia își construiește propria versiune a Pentagonului

Persoane care neagă existența coronavirusului protestează de luni de zile cu intermitențe în fața televiziunii publice din Slovenia și hărțuiesc angajații postului, notează dpa. Potrivit lui Whatmough, o problemă o reprezintă faptul că zona din fața clădirii televiziunii slovene este un spațiu public, prin urmare protestatarii au dreptul să se strângă acolo.

În spatele incidentului de vineri seară este o mișcare condusă de fostul ofițer de armată Ladislav Troha, veteran al războiului de independență al Sloveniei, în 1991, a relatat STA.

Imagini VIDEO pot fi văzute și AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
slovenia
protest
vaccin