Viena - primul oraș din Uniunea Europeană care va vaccina împotriva COVID-19 femeile însărcinate

Viena - primul oraș din Uniunea Europeană care va vaccina împotriva COVID-19 femeile însărcinate
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2021

De la jumătatea lunii mai, Capitala Austriei, Viena, va începe să vaccineze anticoronavirus femeile însărcinate și va deveni astfel primul oraș din Uniunea Europeană care adoptă această măsură, ce are ca scop evitarea unor posibile complicații în timpul sarcinii ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Capitala austriacă le va oferi posibilitatea de a se vaccina femeilor însărcinate începând din săptămâna a 13-a de sarcină, după ce a clasificat acest grup de populație ca fiind de mare risc, a anunțat responsabilul pe probleme de sănătate din Viena, social-democratul Peter Hacker, scrie Agerpres.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Vaccinurile se vor administra în funcție de starea sarcinii, având prioritate gravidele cu sarcină avansată.

Riscul de a se infecta cu SARS-CoV-2 nu este mai mare la femeile însărcinate, însă mai multe studii au semnalat că gravidele care se infectează dezvoltă cu mai mare frecvență complicații comparativ cu femeile din aceeași grupă de vârstă, dar care nu sunt însărcinate.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Un studiu realizat la sfârșitul lunii aprilie și la care au participat 100 de experți din 18 țări a ajuns la concluzia că infectarea cu SARS-CoV-2 crește cu 50% riscul de complicații în timpul sarcinii pentru mamă și copil.

viewscnt
Afla mai multe despre
viena
vaccin