Vladimir Putin a avertizat că Moscova va lovi noi ținte, dacă Occidentul va furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune

Vladimir Putin a avertizat că Moscova va lovi noi ținte, dacă Occidentul va furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2022

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că Moscova va lovi noi ținte, dacă Occidentul ar furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, considerând că livrările actuale de arme au ca scop "prelungirea conflictului".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă rachete cu rază lungă de acțiune sunt livrate Ucrainei, "atunci vom trage concluziile corespunzătoare și vom folosi armele (...) pentru a lovi locuri pe care nu le-am vizat până acum”, a spus președintele rus, potrivit unor extrase dintr-un interviu care urmează să fie difuzat pe postul de televiziune Rossiia-1, scrie AFP.

Kazahstanul își redenumește petrolul procesat în România pentru a-l disocia de țițeiul rusesc și a evita sancțiunile. Noua denumire: KEBCO CITEȘTE ȘI Kazahstanul își redenumește petrolul procesat în România pentru a-l disocia de țițeiul rusesc și a evita sancțiunile. Noua denumire: KEBCO

El nu a definit intervalul din care va reacționa Moscova și nici nu a precizat care ținte ar putea fi vizate, scrie News.ro.

Aceste declarații vin la câteva zile după ce Statele Unite și-au anunțat decizia de a livra Ucrainei Himars (High Mobility Artillery Rocket System), adică mai multe lansatoare de rachete cu o rază de acțiune de aproximativ 80 km. Experții militari subliniază că această rază de acțiune este puțin mai mare decât cea a sistemelor rusești similare, ceea ce ar permite forțelor de la Kiev să lovească artileria inamică din afara lor.

Președintele american Joe Biden a declarat că exclude să livreze Ucrainei sisteme de lansatoare de rachete cu rază lungă care ar putea ajunge în Rusia, în ciuda cererilor repetate de la Kiev pentru astfel de arme.

Vladimir Putin a considerat că nu există pentru moment "nimic nou" în armele americane furnizate la Kiev, adăugând că forțele ucrainene au deja "sisteme similare de fabricație sovietică sau rusă, precum Grads, Smertch sau Hurricanes".

Raza de acțiune a proiectilelor "nu depinde de sistem în sine, ci de rachetele care sunt folosite", a continuat Vladimir Putin. "Ceea ce auzim și înțelegem astăzi este că acestea sunt (pentru Himars) rachete cu o rază de acțiune de la 45 la 70 km”, a adăugat el.

Președintele rus a considerat că livrările de arme occidentale către Ucraina au "un singur obiectiv: prelungirea cât mai mult timp posibil a conflictului armat”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
occident
arme