Vladimir Putin acordă o primă militarilor și polițiștilor, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile legislative

Vladimir Putin acordă o primă militarilor și polițiștilor, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile legislative
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2021

Vladimir Putin a ordonat să se plătească o primă militarilor și membrilor forțelor de ordine, după ce a cerut, în urmă cu o săptămână, să se acorde un ajutor pensionarilor - ”cadouri” pe care le oferă cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor legislative, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aceste categorii ale populației fac parte din electoratul tradițional al Rusiei Unite, partidul aflat la putere, care se confruntă cu o erodare a popularității pe fondul unei scăderi a nivelului de trai începând din 2014, dublată de creștere, în ultimele luni, a inflației, scrie News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Toți militarii și agenții forțelor de ordine urmează să primească în septembrie câte 15.000 de ruble (170 de euro), potrivit unor decrete publicate de către Kremlin, în urma unor anunțuri în acest sens ale președintelui rus săptămâna trecută, la un Congres al Rusiei Unite.

Putin a decretat acordarea unui ajutor punctual în valoare de 10.000 de ruble (110 euro) pensionarilor.

1,7 MILIOANE DE POLIȚIȘTI, MILITARI ȘI MEMBRI AI GĂRZII NAȚIONALE

Numărul beneficiarilor nu a fost comunicat, însă Rusia are 42 de milioane de pensionari și cel puțin 1,7 milioane de polițiști, militari și membri ai Gărzii Naționale.

Potrivit lui Andreï Makarov, un reprezentant al Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, însărcinat cu bugetul, citat de agenția de presă Interfax, aceste anunțuri vor costa peste 500 de miliatde de ruble - adică 5,77 miliarde de euro.

Prețurile la consum au au început să crească în Rusia în martie 2020, în plină pandemie.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Acest fenomen s-a accelerat, apoi, odată cu relansarea economică, și au scăzut și mai mult puterea de cumpărare a rușilor, care s-a erodat începând din 2014, când Occidentul a impus sancțiuni Moscovei, după anexarea Penunsulei ucrainene Crimeea.

RUSIA UNITĂ, 27,3% ÎN SONDAJE

Din cauza stagnării economice și în urma unor scandaluri de corupție repetate, Rusia Unită se bucură, potrivit unui sondaj Vtsiom, de 27,3% opinii favorabile.

Este vorba despre un scor cu mult mai mic decât scorul de 62,2% al încrederii în Putin.

Critici ai Kremlinului, care ar fi putut să profite de numulțumiri, au fost vizați în paralel de o ofensivă a puterii, odată cu apropierea alegerilor.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Autoritățile ruse au desființat mișcarea opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi, ale cărui organizații au fost clasate drept ”extremiste”, iar site-urile acestuia au fost blocate.

Mulți dintre membrii acestor organizații au fost excluși din alegeri sau au fost nevoiți să plece în exil.

Mai multe publicații independente și ONG-ul Golos, specializat în supravegehrea alegerilor, au fost clasate recent drept ”agenți străini”, un statut controversat, care le complică grav funcționarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
putin