Vladimir Putin l-a desemnat pe Mihail Mișustin pentru un nou mandat de premier

Vladimir Putin l-a desemnat pe Mihail Mișustin pentru un nou mandat de premier
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2024

Președintele rus Vladimir Putin a propus ca Mikhail Mișustin să fie numit din nou prim-ministru, a anunțat, vineri, preșdintele camerei inferioare a Parlamentului, ceea ce ar însemna păstrarea șefului tehnocrat al lui Putin la conducerea Guvernului, în timp ce Moscova insistă cu războiul său în Ucraina, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aprobarea de către Duma a lui Mișustin este aproape sigură, întrucât nu există practic opoziție în Parlament, ceea ce a făcut ca Putin să fie sprijinit în toate deciziile dale, inclusiv invadarea din februarie 2022 a vecinului mai mic al Rusiei, scrie News.ro.

FOTO Parada de la Moscova s-a încheiat după nici o oră. Prin ce se remarcă discursul lui Putin CITEȘTE ȘI FOTO Parada de la Moscova s-a încheiat după nici o oră. Prin ce se remarcă discursul lui Putin

Așa cum prevede legea în Rusia, Guvernul a demisionat cu puțin timp înainte ca Putin, conducătorul suprem al Rusiei de aproape un sfert de secol, să fie învestit pentru încă un mandat de șase ani, marți, după ce a obținut, în algerile din martie, o victorie covârșitoare.

”Președintele Vladimir Vladimirovici Putin a transmis Dumei de Stat o propunere privind candidatura lui Mikhail Vladimirovici Mișustin pentru postul de șeg al Guvernului”, a declarat, pe Telegram, președintele Dumei, Vyacheslav Volodin.

”Astăzi, deputații vor lua o decizie responsabilă în numele cetățenilor cu drept de vot asupra acestei probleme”, a arătat el.

Putin l-a numit prim-ministru pe Mișustin (58 de ani) în ianuarie 2020, înlocuindu-l pe Dmitri Medvedev. Alături de alți membri ai elitei Rusiei, el a fost vizat de sancțiuni occidentale în legătură cu războiul din Ucraina.

Mișustin este șeful tehnocrat în aparatul de conducere, fără un trecut în serviciile de securitate, deci nu este parte a așa-numitei facțiuni a oamenilor puternici a veteranilor din spionaj care sunt apropiați de Putin. Înainte de a deveni prim-ministru, el a condus serviciul federal de taxe, unde a fost creditat cu mai mult decât dublarea veniturilor în timpul mandatului său de un deceniu.

Mișustin, care va lua cuvântul în Duma înaintea votului, trebuie să răspundă cum va soluționa un număr de sarcini trasate de Putin guvernului, inclusiv ”creștere capabilității de apărare a țării noastre”, a spus Volodin.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
mihail mișustin