Vladimir Putin ordonă crearea de muzee dedicate ofensivei din Ucraina

 Vladimir Putin ordonă crearea de muzee dedicate ofensivei din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2023

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului său să lucreze la crearea de muzee dedicate ofensivei de un an a Moscovei în Ucraina, potrivit unor instrucțiuni publicate pe site-ul Kremlinului și citate de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Asigurați crearea de muzee (regionale, municipale, pe baza unor organizații educaționale) dedicate evenimentelor din cadrul operațiunii militare speciale și isprăvilor participanților la aceasta”, se arată în document.

PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară - Alexandru Ciuncan, UNSAR: Românii sunt mai informați despre asigurări, dar rămân foarte vulnerabili în fața riscurilor zilnice din cauza lipsei polițelor de sănătate și viață CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Maratonul de Educație Financiară - Alexandru Ciuncan, UNSAR: Românii sunt mai informați despre asigurări, dar rămân foarte vulnerabili în fața riscurilor zilnice din cauza lipsei polițelor de sănătate și viață

„Operațiunea militară specială” este numele pe care Rusia îl dă atacului său asupra Ucrainei, lansat în februarie 2022, scrie Hotnews.ro.

Putin a ordonat, de asemenea, „să se ia în considerare problema transferului de obiecte legate de operațiunea militară specială pentru a fi expuse în muzee”.

De asemenea, guvernul ar trebui să „ia în considerare problema organizării unui studiu al istoriei operațiunii militare speciale” în cadrul sistemului educațional.

De la începutul ofensivei sale în Ucraina, Rusia a adoptat o serie de legi represive menite să reprime criticile, inclusiv o lege care pedepsește „discreditarea” armatei. Mai multe persoane, atât opozanți, cât și oameni obișnuiți, au primit pedepse grele cu închisoarea.

De asemenea, autoritățile au sporit asistența socială pentru luptători și familiile acestora și au introdus cursuri speciale în școli pentru a promova argumentele guvernului în rândul tinerilor.

VIDEO Flagrant în centrul Capitalei: Doi polițiști de la Brigada Poliției Rutiere, prinși luând mită CITEȘTE ȘI VIDEO Flagrant în centrul Capitalei: Doi polițiști de la Brigada Poliției Rutiere, prinși luând mită

Războaiele din trecutul Rusiei, în special cel de-al Doilea Război Mondial, fac deja obiectul a nenumărate muzee, expoziții și monumente.

Recent, Rusia a lansat o campanie de recrutare militară pe străzi și pe rețelele de socializare. O nouă lege a fost adoptată în doar două zile pentru a facilita o nouă mobilizare în armată.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
muzeu
putin