Volkswagen va decide până la mijlocul anului dacă va construi în Turcia noua sa fabrică

Volkswagen va decide până la mijlocul anului dacă va construi în Turcia noua sa fabrică
scris 18 feb 2020

Volkswagen AG va amâna din nou decizia privind construirea în Turcia a noii sale fabrici multibrand, evaluată la 1,3 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

VW a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia, a anunțat în octombrie un purtător de cuvânt al grupului auto german, pe fondul criticilor internaționale la adresa operațiunilor militare derulate de Ankara în Siria și al temerilor legate de efectele potențiale asupra imaginii VW, scrie Agerpres.

"Încă avem timp și putem cu certitudine adopta o decizie până la mijlocul anului", a afirmat marți una din surse.

Tarom și Transgaz - investigate de Consiliul Concurenței pentru suspiciuni de complicitate la licitații apreciate ca trucate CITEȘTE ȘI Tarom și Transgaz - investigate de Consiliul Concurenței pentru suspiciuni de complicitate la licitații apreciate ca trucate

Decizia VW privind investiția din Turcia era așteptată în februarie.

Volkswagen analizase mai multe posibile locații pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia și Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de orașul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producție de 300.000 de vehicule.

Aici ar urma să fie fabricate modelele Passat și Skoda Superb, începând din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
fabrica turcia