Zeci de angajați ai ambasadei ruse au părăsit Praga

Zeci de angajați ai ambasadei ruse au părăsit Praga
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2021

Zeci de membri ai personalului ambasadei ruse la Praga s-au îmbarcat în zboruri spre Moscova, după ce guvernul ceh a cerut Kremlinului să își reducă prezența diplomatică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia a avut termen limită până la sfârșitul lunii mai să își reducă semnificativ reprezentarea diplomatică, condiție ce a fost îndeplinită, a anunțat ministerul ceh de externe, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

De acum înainte, doar șapte diplomați ruși și 25 de membri ai personalului tehnic și administrativ vor rămâne la Praga.

Tensiunile din relația bilaterală au început în aprilie, când guvernul ceh a acuzat agenți de informații ruși de implicarea în explozia de la un depozit de muniții în 2014, în care au murit două persoane.

Moscova a negat acuzațiile și ambele părți au anunțat decizia de a expulza diplomați. Totodată, Rusia a pus Cehia pe o listă a statelor neprietenoase.

Disputa a afectat și activitatea de la o școală rusă din Praga. Deoarece mulți dintre profesorii acesteia erau acreditați ca personal administrativ al ambasadei Rusiei, au fost nevoiți să părăsească țara.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

În urmă cu două săptămâni, Președintele Milos Zeman a criticat drept ”o prostie” decizia Rusiei de a înscrie Cehia pe noua listă a așa-numitelor "state străine neprietenoase".

Cehia și Statele Unite sunt singurele țări aflate pe noua listă a Rusiei cu "state străine neprietenoase".

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
rusia