Zelenski îi eliberează din închisori pe deținuții cu experiență militară

Zelenski îi eliberează din închisori pe deținuții cu experiență militară
scris 28 feb 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis luni să elibereze deținuții cu experiență militară pentru ca aceștia să se alăture luptei împotriva forțelor ruse care au lansat în urmă cu cinci zile o ofensivă împotriva Ucrainei.

„Oricine se poate alătura luptei împotriva ocupanților trebuie să o facă. Nu a fost o decizie ușoară, din punct de vedere moral, dar este utilă din punctul de vedere al protecției noastre. În conformitate cu legea marțială, participanții la ostilități, ucraineni cu experiență reală de luptă vor fi eliberați din închisori și-și vor putea ispăși pedepsele în locurile cele mai periculoase ale războiului. Cheia acum stă în apărare", și-a justificat decizia Zelenski, notează EFE, citată de Agerpres.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Într-o nouă înregistrare video, difuzată cu puțin înaintea începerii negocierilor ruso-ucrainene de la frontiera cu Belarus, Zelenski a declarat: "Când mi-am anunțat candidatura, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem răspunzători de statul nostru. De frumoasa noastră Ucraină. Și acum fiecare dintre noi s-a transformat într-un luptător".

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
zelenski
detinuti