Zelenski și Crucea Roșie confirmă începerea evacuării civililor de la combinatul Azovstal din Mariupol

Zelenski și Crucea Roșie confirmă începerea evacuării civililor de la combinatul Azovstal din Mariupol
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat duminică evacuarea unui prim grup de 100 de civili din oțelăria Azovstal a orașului Mariupol asediată de trupele ruse, relatează agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Evacuarea civililor din Azovstal a început. Un prim grup de circa 100 de persoane se îndreaptă spre teritoriul controlat (de Ucraina). Mâine îi vom primi la Zaporojie'', a scris pe Twitter președintele ucrainean.

Ministrul Turismului, întrebat dacă i se pare scump pe litoralul românesc: În anumite situații, da. Nu îmi explic cum o parte dintre români preferă aceste locuri scumpe CITEȘTE ȘI Ministrul Turismului, întrebat dacă i se pare scump pe litoralul românesc: În anumite situații, da. Nu îmi explic cum o parte dintre români preferă aceste locuri scumpe

Comitetul Internațional al Crucii Roții a confirmat de asemenea că operațiunea de evacuare a civililor de la Azovstal este în desfășurare și că Organizația Națiunilor Unite (ONU) este implicată în această operațiune, relatează agenția DPA.

Potrivit surselor ucrainene, la combinatul siderurgic Azovstal, ultimul punct ucrainean de rezistență la Mariupol, se află cel puțin 500 de civili și circa o mie de combatanți ai regimentului Azov, unitatea de extremă dreapta integrată în armata ucraineană. În buncărele combinatului se mai află circa 500 de răniți, soldați și civili, fără acces la tratament medical și cu rezerve de apă și alimente pe sfârșite.

viewscnt
Afla mai multe despre
evacuare civili mariupol
evacuare civili azovstal
lupte azovstal mariupol
razboi rusia ucraina