Guvernul ucrainean închide porturile din Berdiansk, Mariupol, Skadovsk, Herson

Guvernul ucrainean închide porturile din Berdiansk, Mariupol, Skadovsk, Herson
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2022

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a emis un ordin de închidere a porturilor Berdiansk, Mariupol, Herson și Skadovsk până la preluarea controlului asupra acestora, anunță Ukrinform.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a fost făcut printr-o declarația postată pe site-ul Cabinetului de miniștri al Ucrainei.  

Avertisment SRI: Posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing CITEȘTE ȘI Avertisment SRI: Posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing

"În legătură cu războiul pe scară largă purtat de Federația Rusă la 24 februarie 2022 împotriva Ucrainei și a poporului ucrainean, încălcând dreptul internațional, lansând atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei și comițând crime împotriva societății noastre, Ministerul Infrastructurii al Ucrainei a adoptat ordinul nr. 256 din 28 aprilie 2022, înregistrat la Ministerul Justiției al Ucrainei la 29 aprilie 2022 cu nr. 470/37806 « «Cu privire la închiderea porturilor maritime»", se arată în declarație.

Potrivit ordinului, de la data publicării sale oficiale, porturile maritime Berdiansk, Mariupol, Skadovsk și Herson sunt închise până la redobândirea controlului asupra lor. 

UE pregătește \ CITEȘTE ȘI UE pregătește "inimaginabilul": interzicerea treptată a țițeiului rusesc până la sfârșitul anului

O astfel de decizie a fost luată din cauza incapacității de a deservi navele și pasagerii, precum și de a asigura un nivel adecvat de siguranță a navigației și de protecție a mediului în timpul operațiunilor militare ale Rusiei în aceste regiuni, care amenință viața și sănătatea oamenilor.

”Funcționarea porturilor maritime va fi reluată după victoria Ucrainei asupra ocupanților ruși”, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina porturi comerciale
inchidere porturi ucraina
razboi rusia ucraina