VIDEO Un echipaj ruso-american a ajuns pe ISS într-o capsulă aparținând SpaceX

VIDEO Un echipaj ruso-american a ajuns pe ISS într-o capsulă aparținând SpaceX

Foto: blogs.nasa.gov

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

O capsulă Crew Dragon la bordul căreia s-a aflat un echipaj ruso-american a făcut marți joncțiunea cu Stația Spațială Internațională (ISS), transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Echipajul Crew-8, format din trei astronauți ai NASA și un cosmonaut, a decolat duminică seară de la centrul spațial Cape Canaveral, din Florida. Într-o înregistrare video difuzată de NASA se poate vedea cum actualul echipaj al ISS îi primește la bordul avanpostului spațial pe cei patru astronauți, arată Agerpres.

Câștigătorul marelui premiu la Loto 6/49, cu un bilet de doar 24 lei, a venit să își ridice banii. Șofer de 45 ani din Pitești CITEȘTE ȘI Câștigătorul marelui premiu la Loto 6/49, cu un bilet de doar 24 lei, a venit să își ridice banii. Șofer de 45 ani din Pitești

Capsula Crew Dragon este produsă de compania spațială privată a miliardarului Elon Musk, SpaceX.

Aceasta este pentru prima dată de la izbucnirea războiului din Ucraina când un echipaj ruso-american este lansat în spațiu, conform DPA.

FOTO Interagro, controlat de Ioan Niculae, și-a scos la vânzare cabana de vânătoare CITEȘTE ȘI FOTO Interagro, controlat de Ioan Niculae, și-a scos la vânzare cabana de vânătoare

Astronauții NASA Michael Barratt, Matthew Dominick și Jeanette Epps, alături de cosmonautul Aleksandr Grebenkin, urmează să petreacă 6 luni la bordul ISS, derulând activități de cercetare.

Aceasta este prima călătorie pe ISS pentru Epps, Grebenkin și Dominick și respectiv a treia pentru Barratt. Echipajul ISS numără în prezent 7 astronauți. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nasa
spacex