Vinul de azi: Bicento 2017 - 98 puncte Luca Maroni

Vinul de azi: Bicento 2017 - 98 puncte Luca Maroni
scris 3 dec 2021

Nativ este una dintre cele mai prestigioase podgorii din Italia, care aparține proprietarului nu mai puțîn cunoscutei Montemajor. Soiul în care excelează Nativ este Aglianico. Din strugurii crescuți în regiunea vulcanică a Campaniei, la poalele vulcanului Vezuviu, Mario Ecolino produce niște vinuri puternice și bogate, cu potențial mare de păstrare, câteva dintre ele fiind adevărate vinuri de colecție.

Unul dintre aceste vinuri este Bicento, ce are o culoare roșu-purpuriu foarte închis, aproape negru. Mirosul este incitant, oferă o gamă concentrată de fructe negre coapte - prune, mure, afine, cireșe și note picante de piper alb, vanilie și lemn dulce. Gustul este intens, stratificat, bogat, foarte bine structurat și extrem de bine echilibrat, în care aciditatea și taninii catifelați oferă un fundal minunat pentru fructozitatea densă a vinului.

Se recomandă degustarea acestui vin alături de preparate din carne roșie sau cu sos de carne, vânat, grătar, confit de rată, ossobuco și brânzeturi maturate sau dulci.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin