Cu toate că este un producător de vinuri tânăr, comparativ cu alte crame din Toscana, Mastrojanni a reușit să câștige într-o perioadă de timp relativ scurtă nu numai respectul consumatorilor, dar și pe cel al competitorilor săi.
Apărut în 1975, producătorul a intrat în atenția criticii internaționale datorită filosofiei sale de vinificare, fiind considerat unul dintre cei mai buni exponenți ai regiunii în care activează. Investițiile realizate odată cu intrarea companiei în Grupul Illy nu au făcut altceva decât să ridice standardele la cote de “vin exceptional”.
Mastrojanni Brunello di Montalcino DOCG 2013 a petrecut o perioadă de 36 de luni în butoaie mari de stejar, după îmbuteliere, sticlele petrecând încă 6 luni în cramă. Expresie clasică a soiului Sangiovese, vinul este construit în linii distincte, cu arome pătrunzătoare. Este rotund și bogat, cu o expresie fructată frumoasă și opulentă. Gustul puternic și cărnos etalează senzații de cireșe negre, pâine prăjită, cafea și anason, cu taninuri coapte și solide. Este ideal alături de preparate pe bază de carne de vânat, miel, cărnuri la grătar și brânzeturi maturate.
Vinul are 92 puncte Robert Parker și 91 puncte Wine Enthusiast
Vinul poate fi cumpărat de AICI.
Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro
















