Vinul de azi: Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape Rouge 2015 - 97 puncte James Suckling

Vinul de azi: Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape Rouge 2015 -  97 puncte James Suckling
scris 24 mai 2020

Atestata în 1549, crama Chateau de Beaucastel a devenit celebra după ce a fost preluată în 1903 de către inginerul chimist Pierre Perrin. Fiul acestuia, Jacques Perrin, a preluat și modernizat podgoria în 1953, astăzi tradiția fiind continuată de Francois și Jean Pierre Perrin împreună cu copiii lor. Valorile cramei includ respectul față de pământ, dar și terroir-viticultura biodinamică ceea ce înseamnă că nu se folosesc pesticide și îngrășăminte chimice.

Recomandarea noastră de astăzi, Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape Rouge 2015, este un vin roșu carmin realizat din mai multe soiuri de struguri printre care Grenache, Mourvedre, Vaccarese, Terret Noir, Syrah sau Cinsault. Buchetul vinului conturează note de fructe roșii bine coapte, fori zaharisite și pământ. Pe palat, vinul se dezvăluie bine structurat, bogat, cu taninuri mai dulci și arome de zmeură neagră, mure, condimente și ceva tente de piele de șa.

Vă recomandăm degustarea acestui vin la 15 grade Celsius, alături de brânzeturi, vânat, carne roșie, ciuperci sau trufe. 

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin