Vinul de azi: Monte Olmi Amarone Classico Riserva 2012 - 95 puncte Robert Parker

Vinul de azi: Monte Olmi Amarone Classico Riserva 2012 - 95 puncte Robert Parker
scris 12 iul 2020

Din 1630, de când familia Tedeschi a cumpărat primele podgorii în regiunea Valpolicella, numeroase generații și-au dedicat toată energia și entuziasmul pentru a produce numai vinuri memorabile. Mărturie stau numeroasele premii câștigate în competiții naționale și internaționale.

Familia Tedeschi administrează în prezent 74 de hectare de viță de vie, dintre care 29 proprietatea familiei. Eticheta de astăzi, un vin apreciat de Robert Parker cu 95 de puncte, provine din podgoria Monte Olmi, localizată în Pedemonte Valpolicella. Este un Amarone bine structurat și echilibrat, cu aromă intensă de fructe și condimente. Palatul este catifelat, susținut de o aciditatea proaspătă și dezvăluie cireșe negre, mentă, nucșoară și indicii de tutun. Este corpolent, cu taninuri medii și un postgust fîn și persistent. Va face întotdeauna casă bună cu brânzeturile măturate (Pecorino Romano, Parmigiano Reggiano, Asiago) sau cu vânatul. Este un vin deosebit, ce va îmbătrâni frumos încă 10-12 ani de acum încolo, căpătând cu timpul tot mai multă complexitate și eleganță. 

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin