Vinul de azi: Promis Toscana 2014 - 90 puncte James Suckling

Vinul de azi: Promis Toscana 2014 - 90 puncte James Suckling
scris 17 ian 2020

Angelo Gaja a fost omul care a zguduit tradiționalismul din Italia, pentru a “trage” vinul italian în epoca modernă. Cu toate că a șocat cu măsurile inovative aplicate în vie și cramă, Gaja a rămas fidel rădăcinilor sale.

Achiziționată de Angelo Gaja în 1996, această cramă toscană a fost numită de Angelo Gaja Ca’Marcanda (“Casa negocierilor fără sfarsit”, în dialectul piemontez), pentru a evoca numărul mare de întâlniri avute cu fostul proprietar, până la încheierea tranzacției. Odată cu achiziționarea Ca’Marcanda, Angelo Gaja a urmărit să transfere experiența sa piemonteză în celebra regiune Bolgheri, iar prin înțelegerea relației dintre solurile toscane și soiurile internaționale, să pună în evidență unicitatea vinurilor produse aici. Calitatea este caracteristică principală a vinurilor Ca’Marcanda, vinuri ce reflectă în ele forță, dar și o voluptate catifelată, atât de specifică vinurilor semnate de Gaja.

Ca’Marcanda Promis 2014 este un asamblaj încântător (Merlot 55%, Syrah 35%, Sangiovese 10%), care combină eleganța și suplețea Merlotului și Syrahului cu austeritatea soiului Sangiovese. Echilibrat, cu structură energică, vinul are un potențial impresionant de învechire, dar poate fi băut și la vârste mai fragede. Aromele sale concentrate amintesc de cele de fructe confiate, cuișoare, prăjitură cu rom și ciocolată amăruie, cu tente apăsătoare de bitum. Cu toate că la primul contact gustul are amplitudine, evoluția sa arată eleganță și precizie.  

Vinul are 90 puncte James Suckling și 90 puncte Wine Enthusiast.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin