Vinul de azi: Sirena Dunării 2013

Vinul de azi: Sirena Dunării 2013
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 9 feb 2020

Vă invităm astăzi să cunoașteți un vin remarcabil, potrivit pentru amatorii de vinuri dulci!

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiind produs și îmbuteliat la Crama Stârmina – Vinarte, Sirena Dunării trece printr-un proces de vinificație deosebit. Recoltați manual și foarte atent în lădițe de plastic, strugurii atacați de mucegaiul nobil Botrytis Cinerea au fost desciorchinați fără să fie zdrobiți, după care s-au presat boabele întregi, mustul rezultat a fost însămânțat cu levuri selecționate și a fermentat pentru o perioadă în cisterne de mici capacități cu temperatură controlată automatizat la circa 17 grade C, după care a fost finalizată fermentația în barrique-uri de stejar francez. După desăvârșirea fermentației alcoolice, vinul a fost înnobilat timp de 24 luni în barrique-uri de stejar franceze cu diferite grade de prăjire.
 

Acest vin alb, de un galben auriu strălucitor, are un potențial care vă va face să lăcrimeze papilele gustative, melanjul aromelor de miere, cafea, fructe confiate combinându-se cu aciditatea și făcând din acest riesling italian un companion desăvârșit. Recomandăm a fi servit alături de foie gras, deserturi sau brânzeturi puternic aromate, la o temperatură de 8-10 grade C.
 
Vinul poate fi învechit la sticlă pe o perioadă de minim 10-15 ani.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin