VIDEO PROFIT LIVE Sebastian Piu, fondator al brokerului digital 123Credit.ro: Apetitul pentru creditare se va tempera. Compania vizează 1,5 milioane euro pentru dezvoltarea operațiunilor inclusiv în străinătate

VIDEO PROFIT LIVE Sebastian Piu, fondator al brokerului digital 123Credit.ro: Apetitul pentru creditare se va tempera. Compania vizează 1,5 milioane euro pentru dezvoltarea operațiunilor inclusiv în străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2022

Sebastian Piu, fondator al platformei de credite 123Credit.ro, lansată la începutul anului, estimează că apetitul românilor de a accesa credite se va mai tempera anul acesta, din cauza contextului macroeconomic actual. Însă nu vede o scădere a volumului de creditare.

„Apetitul pentru creditare se va tempera anul acesta, odată cu creșterea inflației, a dobânzii de politică monetară și a prețurilor la carburanți, care cumva au crescut prețul tuturor bunurilor și serviciilor. Piața tinde, deși nu este foarte vizibil acum, să se liniștească, iar avântul de creditare să se pondereze. Dar nu va fi o scădere, ci doar ne vom situa pe un platou, oamenii vor lua o mică pauză de gândire, își vor reanaliza bugetele, iar cei care vor avea nevoie să se împrumute pentru a-și finanța un bun sau o nevoie cu siguranță o vor face”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Sebastian Piu. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Chiar dacă dobânzile sunt mai mari acum decât în ultimii 3-4 ani, adaugă el, piața este într-o conjuctură mult mai favorabilă decât în criza anterioară, din 2008-2009.

„Dacă luăm studiile legate de volumele de locuințe care se vor livra anul acesta, autorizațiile de construcție eliberate la finalul anului trecut, trendul este de creștere. Din punct de vedere al creditării ipotecare, cu siguranță ceea ce se construiește în momentul de față și ce va urma să fie livrat anul următor va ajuta piața să o ia pe o pantă ascendentă dacă, bineînțeles, și situația macroeconomică se stabilizează începand cu 2023”, mai spune acesta.

PROFIT NEWS TV Șeful Poștei Române - Nu dăm afară oameni, dar probabil vor fi unii angajați care nu vor dori să își schimbe activitatea și vor fi concediați CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Șeful Poștei Române - Nu dăm afară oameni, dar probabil vor fi unii angajați care nu vor dori să își schimbe activitatea și vor fi concediați

El adaugă că românii preponderent solicită finanțare în lei, pentru că creditele în valută sunt mai greu accesibile și doar câteva bănci din România le acordă în momentul de față. 

„Sunt mai greu de accesat din punct de vedere al gradului de îndatorare din salariu. Dacă nu încasezi veniturile în moneda în care vrei să iei creditul, gradul de îndatorare este în medie de 20%, ceea ce face dificil pentru un român cu un salariu mediu să acceseze un credit în euro”, precizează Sebastian Piu.

În ceea ce privește refinanțările, fondatorul brokerului digital 123Credit.ro, susține că sunt pe un trend ușor crescător, în special pentru creditele accesate înainte de luna mai 2019. 

„Când s-a trecut pentru dobânzile variabile de la ROBOR la IRCC, cei care au luat credite înainte cu dobânzi variabile calculate în baza ROBOR, acum se uită după soluții de refinanțare cu dobândă fixă sau eventual convertirea indicelui de calcul ROBOR în IRCC, astfel încât să tempereze avântul pe care ROBOR-ul se pare că l-a luat și în continuare se află pe un trend de creștere”, explică acesta.

PROFIT NEWS TV Președintele Concurenței, despre Legea speculei: Vom introduce și confiscarea profiturilor incorecte! CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Președintele Concurenței, despre Legea speculei: Vom introduce și confiscarea profiturilor incorecte!

Platforma 123Credit.ro, care facilitează accesarea mai multor tipuri de credite, vizează să atragă o investiție de 1,5 milioane de euro de la investitorii locali pentru dezvoltarea operațiunilor atât pe piața din România, cât și în afara granițelor țării. 

„În momentul de față suntem în discuții destul de avansate pentru obținerea unei investiții  de tip serie A, care sperăm să se concretizeze cât de curând. Ținta noastră este de 1,5 milioane de euro pentru anul acesta. Mare parte din bani ar trebui să meargă în zona de branding, iar 250.000 de euro ar trebui să meargă în zona de dezvoltare, de scalare a platformei pentru că ne gândim să ieșim din țară, să mergem în Europa Centrala și de Est”, mai spune Sebastian Piu.  

viewscnt
Afla mai multe despre
sebastian piu
123credit.ro
broker digital
platforma creditare online
credite