EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Ministrul Transporturilor anunță - M-am întâlnit cu Iohannis. Schimb Legea achizițiilor publice

EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Ministrul Transporturilor anunță - M-am întâlnit cu Iohannis. Schimb Legea achizițiilor publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2022

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor a anunțat, în emisiunea Talk News de la PROFIT NEWS TV, că a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, în urmă cu o zi, la solicitarea sa, în care i-a prezentat propunerile sale de modificare a cadrului legal privind achizițiile publice, la care a lucrat în ultimele trei săptămâni în Ministerul Transporturilor. Grindeanu a anunțat că va prezenta proiectul în ședința coaliției, săptămâna viitoare, și a precizat că ”nu am dus lipsă de bani în toată aceatsă perioadă, însă nu am știu cum să îi cheltuim”. El a mai atras atenția că suma pentru revendicări, în contracte, la CNAIR, ajunge la 1 miliard de euro, ceea ce arată că acest cadru legal e prost.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Ieri m-am întâlnit cu președintele Iohannis, eu am cerut, pentru că de aproximativ trei săptămâni, cu colegii de la Ministerul Transporturilor, lucrez la schimbarea cadrului legal pe achiziții publice. E necesar în România să umblăm la toată această arhitectură”, a spus Sorin Grideanu.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Ministrul a precizat că luni, vrea să discute în coaliție, să le spună cum vede el lucrurile și a precizat că ”după ce ne decidem să facem autostradă, 80% ne ocupă partea birocratică și 20% execuția.

”Statul are prea puține pârghii pentru a controla, statul este slab în acest moment în relațiile cu companiile. E un soi de șantaj pe care anumite companii îl aplică în relația cu beneficiarul. (..) E o chestiune pe care trebuie să o reglementăm”, a spus Grindeanu, precizând că o altă problemă este legată de birocrație, acte, de expropieri, mutări de utilități, corespondențe interminabile.

Sorin Grindeanu a mai afirmat că ”trebuie să schimbăm baza și regulile” și a menționat că ”nu am dus lipsă de bani în toată această perioadă, nu am știu cum să îi cheltuim”.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

”Haideți să schimbăm regulile, nu știu dacă e perfect, ma aștept să fie îmbunătățit. (..) Aici e vorba de asumare, aștept să se vină cu idei de îmbunătățire”, a arătat el.

Grindeanu a mai afirmat că i-am prezentat președintelui în mare acest proiect, și că ”că este de acord, respectând directivele”.

Despre contracte, ministrul Transporturilor a precizat că suma de revendicări de la CNAIR ajunge la un miliard de euro.

”Nnu înseamnă că atât se va plăti. Companiile cer bani în plus față de contractele semnate. Unele se vor câștiga, există diverse soluții, dar astăzi vorbim de suma asta doar la CNAIR. Și asta ne spune că acest cadrul în care lucrăm e prost. Putem să avem o mie de răngi și să dărâmăm, chestiuni de imagine, trebuie schimbată baza”, a precizat ministrul Grindeanu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grindeanu
licitatii