PROFIT NEWS TV Ministrul Agriculturii, despre interzicerea subvențiilor APIA pentru animale: Este o știre falsă. Noi, din contră, în planul național strategic viitor vom continua să stimulăm fermierii mici

PROFIT NEWS TV Ministrul Agriculturii, despre interzicerea subvențiilor APIA pentru animale: Este o știre falsă. Noi, din contră, în planul național strategic viitor vom continua să stimulăm fermierii mici
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2022

Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii, a declarat, la PROFIT NEWS TV, că eliminarea subvențiilor pentru creșterea animalelor și alocarea acestor bani pentru producția de soia „este o știre falsă”, iar planul național strategic viitor are în continuare în vedere stimularea fermierilor mici, prin acordarea de subvenții acestora. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Asociația Fermierilor Români (AFR) au anunțat la începutul lunii mai că există o inițiativă înregistrată oficial la Comisia Europeană care prevede interzicerea subvențiilor APIA pentru animale, iar sumele respective ar putea fi orientate către producția de soia, sector în care România are capacitatea de a deveni lider european, dacă ar fi alocată anual o suprafață de aproximativ 700.000 de hectare, de cinci ori mai mult decât în prezent. 

„Vă asigur că este o știre falsă. Noi, din contra, în planul național strategic viitor stimulăm pe de-o parte fermierii mici, cei care au până în 10 hectare și care au și animale primesc o subvenție în plus pe hectar, astfel încât, prin culturi proteice, să-și asigure nutrețurile animalelor”, a spus ministrul agriculturii.

PROFIT NEWS TV Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii: Suntem departe de o criză alimentară. Întotdeauna producem mai mult decât avem nevoie CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Adrian Chesnoiu, Ministrul Agriculturii: Suntem departe de o criză alimentară. Întotdeauna producem mai mult decât avem nevoie

El adaugă că, într-adevăr, la nivelul UE există această politică prin care se încurajează cultivarea de plante proteice, cum este și soia, astfel încât să se aducă cât mai multă proteină vegetală în industria alimentară. 

„E foarte important să sprijinim toate sectoarele”, subliniază Chesnoiu.

Despre planul PSD de a combate specula cu produse de bază prin limitarea adaosului comercial, ministrul susține că socialiștii lucrează împreună cu cei de la Ministerul de Finanțe la un „act normativ care să sancționeze acțiunile speculative ale unor actori din actul comercial”. 

„Au fost identificate astfel de situații și atunci statul trebuie să-și creeze pârghiile necesare pentru a interveni. Nu există bază legală și elemente prin care statul să poată interveni în mod radical. Putem sancționa practicile comerciale neloiale, ANPC avea în legislație anumite prevederi, dar nu erau toate integrate într-o logică a combaterii elementelor speculative. Și atunci, evident că este necesară crearea unui cadru normativ pentru a acționa în situațiile în care se constată astfel de practici”, mai spune ministrul.

Profit.ro a relatat anterior că Executivul pregătește un act normativ prin care să combată creșterea nejustificată a prețurilor în situații excepționale, precum starea de urgență, starea de alertă, starea de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate, starea de război, starea de asediu sau alte situații de criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
adrian chesnoiu
planul psd specula
combaterea speculei
limitarea adaosului comercial
eliminare subventii fermieri